Recepten

Kip Siam

Kip Siam

Kip Siam was één van de veel aangevraagde ‘wereldgerechten-in-PG-variant’. Dus eigenlijk hadden jullie dit recept nog min of meer van ons tegoed 🙂

Inmiddels hebben we een flinke verzameling wereldgerechten aangelegd. Maar er ontbreekt vast ook nog het een en ander. Dus nogmaals de vraag: welk wereldgerecht zou jij graag in de PG-variant willen zien?

Het zou natuurlijk wel tof zijn als je nooit meer zo’n pakje in de winkel hoeft te kopen. Niet dat het een zonde is of zo, maar zelf maken is toch net wat leuker, lekkerder en gezonder!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 150 gr broccoli
  • 130 gr zilvervliesrijst
  • 200 gr kipfilet
  • 1 paprika (geel is het mooist)
  • 1 teentje knoflook
  • 20 ml oestersaus
  • 10 ml ketjap manis
  • 30 gr bosui
  • 30 gr cashewnoten
  • 5 gr maïzena

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes, kook ze 3 minuten en spoel ze daarna goed koud om te voorkomen dat ze verder doorgaren.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, giet het af en houd warm met de deksel op de pan.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en de paprika in stukken van ongeveer 1 x 1 cm.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de kipfilet rondom bruin.
  • Voeg de broccoli en paprika toe en laat dit een paar minuten meebakken. Hak ondertussen de knoflook fijn.
  • Zet het vuur lager en voeg de oestersaus, ketjap en knoflook toe. Doe er vervolgens 100 ml water bij en laat het gerecht even pruttelen.
  • Snijd ondertussen de bosui in ringen en hak de cashewnoten even grof door.
  • Voeg één of twee theelepels water toe aan de maïzena en roer er een papje van. Gebruik dit papje om de saus indien nodig te binden. Voeg niet alle maïzena tegelijk toe om te voorkomen dat de saus TE dik wordt 🙂
  • Garneer met de bosui en cashewnoten.

Tips en tricks

  • In plaats van oestersaus zou je ook sojasaus kunnen gebruiken. Dat komt het dichtst in de buurt. Aan de andere kant is een flesje oestersaus niet duur en wel lang houdbaar. Bovendien geeft het erg veel smaak en kun je aan veel Aziatische gerechten gerust een klein scheutje toevoegen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 544
  • Eiwit: 35,0 gram
  • Koolhydraten: 61,7 gram
  • Vet: 15,8 gram
  • Vezels: 4,9 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

3 reacties

Laat een reactie achter