Diner

Kip tandoori

Weer een nieuw wereldgerecht voor onze collectie 🙂 Dit was één van de meest genoemde varianten toen we jullie vroegen welke wereldgerechten jullie graag in een PG-jasje wilden zien.

Inmiddels hebben we al een leuke verzameling aangelegd, maar we kunnen je vast verklappen dat we gewoon lekker door blijven gaan met het uitbreiden hiervan. En deze kip tandoori is in een woord yummie!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 125 gr magere yoghurt
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • mespuntje chilipoeder
  • 1/2 tl zout
  • 200 gr kipfilet
  • 130 gr zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode of gele paprika
  • 70 gr tomatenpuree
  • peterselie of koriander (optioneel)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten 

  • Laat de yoghurt op het aanrecht op kamertemperatuur komen. Hiermee voorkom je dat het straks bij het verwarmen gaat schiften.
  • Maak de tandoori kruidenmix door de gerookte paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder en het zout met elkaar te mengen.
  • Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de blokjes in een schaaltje met de tandoori kruidenmix en een scheutje olie.
  • Roer alles goed door en laat minimaal 15 minuten marineren.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet af en houd warm.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in grove stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten aan.
  • Zet het vuur hoog. Bak de kipfilet in enkele minuten rondom bruin.
  • Voeg de paprika toe en laat 1 minuut meebakken.
  • Zet het vuur lager. Voeg de tomatenpuree toe. Laat zachtjes meebakken en roer ondertussen goed los.
  • Voeg 100 milliliter water toe. Laat dit zachtjes aan de kook komen.
  • Roer de yoghurt erdoor en laat het gerecht nog even pruttelen.
  • Maak eventueel verder op smaak met peper, zout of met enkele kruiden die je ook voor de tandoori kruidenmix gebruikt hebt.
  • Serveer de kip tandoori met de rijst.
  • Garneer eventueel met vers gehakte peterselie of koriander.

Tips en tricks

  • Voor dit recept heb je vijf theelepels tandoori kruidenmix nodig. Maak direct een flinke pot van de mix. Het blijft lang goed en is altijd handig om te hebben.
  • Hoe langer je de blokjes kipfilet laat marineren hoe beter.
  • Voeg gerust extra groente toe. Bijvoorbeeld een flinke hand doperwten of wat paksoi.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 475
  • Eiwit: 35 gram
  • Koolhydraten: 61 gram
  • Vet: 9 gram
  • Vezels: 4 gram

Eet smakelijk!

7 reacties

  • Wow! Heerlijk kip tandoori. Wij zijn vorige week begonnen en we eten echt zeer smakelijk en gezond! Het is anders eten dan met zakjes en pakjes. Daar zit veel zout in en vette sauzen. Bewust eten en toch lekker, ik ben om!

    • Een rauwkostsalade kan altijd. Naanbrood bevat wel veel calorieĂ«n, wees hier wat terughoudend mee als je binnen je caloriebehoefte wil blijven.

  • Heerlijk! We eten echt veel lekkerder dan met pakjes en zakjes.
    Stiekem vind ik het ook erg leuk om zo te koken.
    Deze tandoori blijft op de lijst!
    Alleen wel de koriander achterwege gelaten want daar zijn wij geen fan van

Laat een reactie achter