Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner

Kip trattoria

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Een ‘trattoria’ is een Italiaanse eetgelegenheid waar het menu met name bestaat uit landelijke -vaak zelfs regionale- recepten. Het zal je dus niet verbazen dat dit recept Italiaans is!

Dit recept is tot stand gekomen door de vele positieve reacties op het Toscaans kippannetje. In dat recept werken we met pesto en kookroom. Hier maken we een eenvoudige doch smaakvolle roux om er een samenhangend topgerecht van te maken.

Qua ingrediënten is dit recept ook weer net een beetje anders. De penne is bijna de enige overeenkomst. En de smaak? Daar zijn we bij beide recepten zeer enthousiast over. De vraag die overblijft: lukt het jou om een favoriet te kiezen?

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr penne
  • 150 gr kipfilet
  • 150 gr prei
  • 200 gr champignons
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr roomboter
  • 20 gr bloem
  • 100 ml melk
  • 100 ml groentebouillon
  • citroensap
  • 150 gr cherrytomaten
  • 5 gr peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bestrooi met peper en zout. Snijd de prei in ringen van 0,5 centimeter dik.
  • Boen de champignons schoon en snijd ze in kwarten.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipblokjes op hoog vuur rondom bruin.
  • Zet het vuur iets lager. Bak de prei, de champignons en de Italiaanse kruiden 5 minuten mee met de kipblokjes.
  • Hak de knoflook fijn en bak 1 minuut mee.
  • Haal de blokjes kipfilet met de groenten uit de pan en zet even apart. Smelt de boter in de lege, gebruikte pan.
  • Voeg de bloem toe en bak al roerend minstens 2 minuten in de gesmolten boter.
  • Voeg de melk en de groentebouillon toe en laat het geheel al roerend aan de kook komen. Maak de saus op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Voeg de kipfilet en de groenten weer toe en roer goed door.
  • Snijd de cherrytomaten in kwarten en roer samen met de penne door de groenten en kipfilet. Maak eventueel verder op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden en citroensap.
  • Hak de peterselie fijn en bestrooi het gerecht ermee.

Tips en tricks

  • De saus met kip en groenten kun je gerust al eerder op de dag maken. De pasta kun je het beste koken op het moment dat je daadwerkelijk wilt gaan eten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 550
  • Eiwit: 33 gram
  • Koolhydraten: 60 gram
  • Vet: 17 gram
  • Vezels: 11 gram

Eet smakelijk!

18 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X