Diner

Kip trattoria

Een ‘trattoria’ is een Italiaanse eetgelegenheid waar het menu met name bestaat uit landelijke -vaak zelfs regionale- recepten. Het zal je dus niet verbazen dat dit recept Italiaans is!

Dit recept is tot stand gekomen door de vele positieve reacties op het Toscaans kippannetje. In dat recept werken we met pesto en kookroom. Hier maken we een eenvoudige doch smaakvolle roux om er een samenhangend topgerecht van te maken.

Qua ingrediënten is dit recept ook weer net een beetje anders. De penne is bijna de enige overeenkomst. En de smaak? Daar zijn we bij beide recepten zeer enthousiast over. De vraag die overblijft: lukt het jou om een favoriet te kiezen?

Dit heb je nodig (twee personen)

120 gr penne
150 gr kipfilet
150 gr prei
200 gr champignons
1 tl Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook
20 gr boter
20 gr bloem
100 ml melk
100 ml groentebouillon
150 gr cherrytomaten
5 gr peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. 
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bestrooi met peper en zout.
  • Snijd de prei in ringen van 0,5 centimeter dik.
  • Boen de champignons schoon. Snijd de helft van de champignons in kwarten en de andere helft in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in de pan.
  • Bak de kipblokjes op hoog vuur rondom bruin. 
  • Zet het vuur iets lager. Bak de prei, de champignons en de Italiaanse kruiden 5 minuten mee met de kip.
  • Hak de knoflook fijn en bak 1 minuut mee. Haal alles uit de pan en zet even weg. 
  • Smelt de boter in de pan. Bak de bloem 3 à 5 minuten in de boter. 
  • Voeg de melk en de groentebouillon toe en roer tot een gladde saus. Maak de saus op smaak met peper, zout en citroensap
  • Voeg de kip en de groenten weer toe. Roer alles goed door elkaar. 
  • Snijd de cherrytomaten in kwarten en roer met de penne door de groenten en kip. Maak eventueel verder op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden of citroensap.
  • Hak de peterselie fijn en bestrooi het gerecht ermee.

Tips en tricks

  • Je kunt eventueel alle champignons in kwarten snijden. Of juist alles in kleine blokjes. 
  • Maak de saus goed op smaak!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 550
  • Eiwit: 33,3 gram
  • Koolhydraten: 59,6 gram
  • Vet: 17,3 gram
  • Vezels: 10,8 gram

Eet smakelijk!

9 reacties

Laat een reactie achter