Een ‘trattoria’ is een Italiaanse eetgelegenheid waar het menu met name bestaat uit landelijke -vaak zelfs regionale- recepten. Het zal je dus niet verbazen dat dit recept Italiaans is!
Dit recept is tot stand gekomen door de vele positieve reacties op het Toscaans kippannetje. In dat recept werken we met pesto en kookroom. Hier maken we een eenvoudige doch smaakvolle roux om er een samenhangend topgerecht van te maken.
Qua ingrediënten is dit recept ook weer net een beetje anders. De penne is bijna de enige overeenkomst. En de smaak? Daar zijn we bij beide recepten zeer enthousiast over. De vraag die overblijft: lukt het jou om een favoriet te kiezen?
Dit heb je nodig (twee personen)
120 gr penne
150 gr kipfilet
150 gr prei
200 gr champignons
1 tl Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook
20 gr boter
20 gr bloem
100 ml melk
100 ml groentebouillon
150 gr cherrytomaten
5 gr peterselie
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bestrooi met peper en zout.
- Snijd de prei in ringen van 0,5 centimeter dik.
- Boen de champignons schoon. Snijd de helft van de champignons in kwarten en de andere helft in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olie in de pan.
- Bak de kipblokjes op hoog vuur rondom bruin.
- Zet het vuur iets lager. Bak de prei, de champignons en de Italiaanse kruiden 5 minuten mee met de kip.
- Hak de knoflook fijn en bak 1 minuut mee. Haal alles uit de pan en zet even weg.
- Smelt de boter in de pan. Bak de bloem 3 à 5 minuten in de boter.
- Voeg de melk en de groentebouillon toe en roer tot een gladde saus. Maak de saus op smaak met peper, zout en citroensap
- Voeg de kip en de groenten weer toe. Roer alles goed door elkaar.
- Snijd de cherrytomaten in kwarten en roer met de penne door de groenten en kip. Maak eventueel verder op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden of citroensap.
- Hak de peterselie fijn en bestrooi het gerecht ermee.
Tips en tricks
- Je kunt eventueel alle champignons in kwarten snijden. Of juist alles in kleine blokjes.
- Maak de saus goed op smaak!
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 550
- Eiwit: 33 gram
- Koolhydraten: 60 gram
- Vet: 17 gram
- Vezels: 11 gram
kun je de champignons vervangen door iets? of gewoon weglaten?
Je kunt de champignons vervangen voor andere groente zoals courgette of aubergine.
Ziet er heerlijk uit. Eet je dit koud of warm?
Dit is een warm gerecht.
Vandaag gemaakt
Iedereen vond het erg lekker
Ik ga het volgende week maken. Lijkt me een lekker gerecht.
Het was heerlijk, we hebben genoten en dat doen we van alle recepten die jullie met ons delen.
Een mooie bijkomstigheid is dat ik al 8 kilo afgevallen ben.
Ik ben benieuwd we gaan het zondag maken zo blij met jullie gerechten inmiddels 10 kg kwijt
Ik had geen zin in penne en heb riso gebruikt. Dit is dus iets anders dan risotto.
Ik heb 120 gram ongekookte riso gebruikt maar het leek me erg veel toen het gekookt was. Heb ik het goede gewicht genomen
Je kunt dezelfde hoeveelheid aanhouden als van de penne op het menu.
Ik dacht dat er ook Preston in ging? Zo las ik in de omschrijving? Kan dat kloppen of hoort dat hier niet bij
Groetjes
Karyn
Sorry dat moet Pesto zijn 🙈
In dit recept gaat geen pesto. Misschien bedoel je dan het Toscaanse kippannetje, daar gaat wel pesto in.