Recepten

Kipfilet uit de oven met mozzarella, tomaat en pesto

Mozzarella, tomaat en pesto is sowieso al een heerlijke combinatie, maar met een kipfilet erbij wordt het helemaal smullen. Dit gerecht is wel aardig rijk aan calorie├źn dus neem er niet al teveel van. De verleiding zal erg groot zijn ­čśë

 

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr kipfilet
  • 60 gr mozzarella
  • 1 tomaat
  • 10 gr pesto (naar keuze)
  • Italiaanse kruiden (uit een potje of molen)
  • peper

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 10 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de tomaat en mozzarella in dunne plakken
  • Strooi (of maal) de Italiaanse kruiden op beide kanten van de kipfilet en bak ‘m 3 ├á 4 minuten op hoog vuur aan in een grill- of koekenpan. De bedoeling is dat je de filet rondom dichtschroeit en dat hij een lekker kleurtje krijgt.
  • Leg de kipfilet in een ovenschaal en besmeer ‘m licht met de pesto. Leg dan┬áde plakken tomaat en daarna de plakken mozzarella erop. Maak het af met wat versgemalen peper.
  • Zet het gerecht 10 tot 12 minuten in de oven.

Tips & tricks

  • Heeft jouw oven een grillstand? Zet die dan de laatste paar minuten aan. De mozzarella krijgt er een prachtige kleur van. Wel op blijven letten want met de grill erop gaat het hard!
  • Je kunt eigenlijk alle soorten pesto gebruiken voor dit gerecht. Zelf hadden we nog pesto over van deze salade, dus hebben we die gebruikt.
  • Als je niet van mozzarella houdt kun je dit gerecht ook prima maken met gewone kaas.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal:┬á211
  • Eiwit:┬á24,0 gram
  • Koolhydraten:┬á7,1 gram
  • Vet:┬á11,5 gram
  • Vezels:┬á0,1 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

    • Dat is ook zeker lekker! Overigens bevat kipdijfilet wel wat meer calorie├źn (ongeveer 50 calorie├źn meer per 100 gram), dus de voedingswaarden die bij het recept staan kloppen dan niet meer helemaal.

Laat een reactie achter