Zelf kippenragout maken is echt niet moeilijk! En geloof ons, dit is zo veel smaakvoller dan ragout uit een pakje. Nadat je dit hebt recept hebt geprobeerd, bereid je ragout voortaan altijd zelf. Wedden?
Lekker met rijst! Bekijk het recept rijst met kippenragout en sperziebonen.
Dit heb je nodig (500 milliliter)
- 150 gr kipfilet
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 350 ml kippenbouillon
- 20 gr roomboter
- 20 gr bloem
Zo maak je het
Bereidingstijd: 25 minuten
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en kook ze 1 à 2 minuten voor.
- Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de kip toe en bak even mee. Zet het vuur uit en laat even (afgedekt) staan.
- Los (een deel van) het kippenbouillonblokje op in 350 milliliter water dat net van de kook is.
- Laat de boter smelten in een kleine(re) (saus)pan en bak de bloem kort mee. Voeg beetje voor beetje de bouillon toe en laat steeds weer aan de kook komen. Ga door tot de bouillon op is of totdat de gewenste dikte bereikt is. Voeg eventueel nog wat vocht toe als dat nodig is.
- Voeg de kipstukjes toe aan de ragout en maak verder op smaak met peper, zout en citroensap.
Tips en tricks
- Met een bosje fijngehakte peterselie geef je de ragout extra kleur én extra smaak.
- Je kunt een heel bouillonblokje gebruiken voor 350 milliliter bouillon, maar je kunt ook gaan voor een ruime helft. Als je het blokje helemaal gebruikt, is zout waarschijnlijk niet meer nodig om het gerecht op smaak te maken!
Voedingswaarde (500 milliliter)
- Kcal: 260
- Eiwit: 20 gram
- Koolhydraten: 11 gram
- Vet: 15 gram
- Vezels: 5 gram
Waarom geen bouillon trekken van de kip? Veel en veel lekkerder, voeg ook champignons toe.
Ik maak hem wel op mijn manier voor een heerlijk videeke (pasteitje)
Zo doe ik het ook
Laat óf de bouillon koud worden óf werk met de koude roux (da’s de boter en bloem) Zo krijg je de beste ragout