Diner

Kipsalon

Kipsalon

Zo’n kapsalon van een Turkse zaak is zo af en toe wel echt lekker! Toch raak je op één of andere manier wat onaangenaam vol van zo’n gerecht. En we hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat er ook flink wat zout in zit, want je hangt de hele avond onder de kraan.

Een ietwat gezondere variant voor de kapsalon met knoflooksaus erbij was dus een prima plan. Eigenlijk is het een soort van ‘wel de lusten niet de lasten’. Je kunt genieten van een fastfood-achtig gerecht maar dan zonder al die calorieën binnen te krijgen en zonder de hele avond dorst te hebben.

Dit recept hoort 100 procent thuis in onze favorieten! Deze kipsalon is een regelrechte topper, tevens één van de best bekeken recepten van onze website. Met deze variant op de kapsalon van de Turk, zet je altijd een feestje op tafel.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 350 gr ovenfrites
  • 200 gr kipfilet
  • 5 gr shoarmakruiden
  • 30 gr geraspte kaas
  • 150 gr cherrytomaten
  • 200 gr komkommer
  • 100 gr ijsbergsla
  • 60 gr yoghurt
  • 30 gr fritessaus
  • 1 of 2 tenen knoflook
  • 5 gr bieslook
  • peper en zout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Verwarm de oven voor en bak de ovenfrites volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes of plakjes en marineer met de shoarmakruiden.
  • Rasp de kaas, snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in halve maantjes.
  • Laat een klein scheutje olie goed heet worden in een koekenpan. Bak de kipfilet op hoog vuur rondom aan. Het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Haal de ovenfrites uit de oven en doe deze op de bodem van een ovenschaal.
  • Verdeel vervolgens de kip erover en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet de kipsalon een paar minuten in de oven zodat de kaas kan smelten.
  • Hak ondertussen de knoflook en bieslook fijn en meng dit samen met de yoghurt en fritessaus tot een lekkere knoflooksaus. Voeg eventueel wat peper, zout en citroensap toe.
  • Haal de kipsalon uit de oven en serveer met de rauwkost en knoflooksaus.

Tips en tricks

  • In plaats van kipfilet kun je ook varkensvlees gebruiken. Bijvoorbeeld ongepaneerde schnitzels die je zelf in fijne reepjes snijdt.
  • De frietjes kun je uiteraard ook klaarmaken in de airfryer als je die hebt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 590
  • Eiwit: 35 gram
  • Koolhydraten: 53 gram
  • Vet: 24 gram
  • Vezels: 7 gram

Eet smakelijk!

21 reacties

Laat een reactie achter