Recepten

Kipshoarma met bleekselderij, perzik en kapucijners

Kipshoarma met bleekselderij, perzik en kapucijners

Heb jij ons nieuwe boek al? Klik hier voor meer info.


Dat verzin je toch niet? Shoarma met bleekselderij, perzik en kapucijners? Toch wel! Alleen hebben we dat niet zelf gedaan.

Michelle stuurde het recept in. En bij haar in de familie wordt dit gerecht al sinds jaar en dag gemaakt. Eerder werd er altijd varkensshoarma gebruikt, maar Michelle is overgestapt naar kipshoarma. Een goed idee als je het mij vraagt. Vooral als je de shoarma maakt van kippendijfilet. Dat is lekker mals en vooral heel sappig.

Wij hebben er bij het bereiden van dit recept voor gekozen om gyroskruiden te gebruiken. Zie ook het linkje hieronder in de ingrediëntenlijst. Gebruik je liever ‘traditionele’ shoarmakruiden dan is dat uiteraard ook prima.

Bedankt voor dit originele en verrassende recept Michelle. Wij gaan het hier thuis vaker maken!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr kippendijfilet
  • 200 ml groentebouillon
  • 400 gr kapucijners
  • 200 gr bleekselderij
  • 100 gr perziken (blik)
  • 5 gr gyroskruidenmix

Zo maak je het

  • Maak de bleekselderij schoon en snijd ze in kleine stukjes. Kook ze beetgaar in de groentebouillon.
  • Bak de kippendijfilet rondom bruin en gaar in een scheutje olie.
  • Bak de bleekselderij kort mee.
  • Snijd de perziken in kleine stukjes en voeg samen met de kapucijners bij de kip. Laat alles goed warm worden.

Tips en tricks

  • Voeg een stukje verse rode peper toe aan het gerecht om het wat pit te geven. Een beetje cayennepeper (poeder) kan ook.
  • In plaats van kippendijfilet, mag je ook kipshoarma gebruiken, zodat je het zelf niet meer hoeft te kruiden.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter