Recepten

Klassieke bloemkoolschotel met roomsaus

Klassieke bloemkoolschotel met roomsaus

TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! Klik hier om ons populaire online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.


We hebben jullie al vaker laten zien hoe je lekker kunt koken zonder pakjes en zakjes.

Dit recept maakt het opvallende gele pakje met de rode details absoluut overbodig. Dat scheelt je wat centen én toevoegingen van smaakmakers en zout die niet perse nodig zijn.

Wij genieten nog meer in de keuken al we dit soort dingen eenvoudig zelf kunnen maken (en vervolgens met jullie mogen delen). Het geeft veel voldoening. Hoe is dat bij jullie?

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr bloemkool
  • 300 gr aardappelschijfjes
  • 1 (grote) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr rundergehakt
  • 15 gr roomboter
  • 15 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • citroensap
  • peterselie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  • Vet een ovenschaal licht in en bedek de bodem met de aardappelschijfjes.
  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
  • Fruit de ui aan in een klein scheutje olie. Zet het vuur hoog en voeg het gehakt beetje bij beetje toe. Bak de bloemkoolroosjes en de fijngehakte knoflook op iets lager vuur mee als het gehakt goed gaar is. Maak het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.
  • Stort het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes.
  • Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak kort mee. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren en laat zachtjes pruttelen. Voeg de nootmuskaat, peper en wat zout toe. Maak de saus eventueel verder op smaak met citroensap.
  • Hak de peterselie fijn en roer door de saus. Verspreid de saus over de ovenschotel en zet voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Als je een restje (geraspte) kaas hebt, kun je dit in de saus verwerken voor wat extra pit. Je kan het ook over de schotel strooien. Bedenk wel dat het extra calorieën zijn.

Eet smakelijk!


P.s. wil jij elke dag genieten van de lekkerste recepten en ondertussen 0,5 tot 1 kilo per week afvallen? Project Gezond is alles wat je nodig hebt :) Klik hier om ons online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.

Over de schrijver

Natalia

Natalia heeft twee passies: lekker & gezond eten en hardlopen. Is geen prinses in de keuken, maar geniet des te meer van de kookkunsten van Walter. Lust van kleins af aan geen melk, ei en vis, maar leert dit steeds meer te waarderen door verschillende recepten te blijven proberen. Gek op boerenkool, fruit en risotto. Loopt soms een rondje extra hard, wanneer ze chocola heeft gesnoept of heeft geborreld met paprikachips en een wijntje ;-)

2 reacties

  • Hoi!
    Dit gerecht is favoriet hier en dus probeerde ik het vandaag volgens jullie recept. Nu bleef de saus echter érg dun en flauw, hebben jullie tips?

    • Heb je de saus goed laten inkoken? Misschien kan je de melk in kleine beetjes toevoegen zodat de saus niet te dun blijft. Je kunt wat extra nootmuskaat en peper toevoegen om wat meer smaak te geven aan dit gerecht.

Laat een reactie achter