Recepten

Klassieke boerenomelet

Klassieke boerenomelet

Gekookt, gebakken, gepocheerd, een ei is altijd goed! Maar van een omelet worden we toch echt het meest blij, en dan het liefst de boeren variant. Heerlijk op een snee mooi donker brood.

Heel vroeger maakten we boerenomelet met een pakje. Daar zat een berg kruiden in en een paar droge erwtjes. Dit pakken we inmiddels heel anders aan. Deze rustieke omelet vul je flink op met ingrediënten die heerlijk bij elkaar passen.

Meestal maken we deze variant, maar een klassieke versie met de simpele combinatie van ui, tomaat, ham en kaas doet het ook altijd goed. En flink wat zwarte peper.

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 50 gr prei
  • 75 gr cherrytomaten
  • 30 gr achterham
  • 2 eieren
  • 5 gr peterselie
  • knoflookpoeder (mespunt)
  • paprikapoeder (0,5 theelepel)
  • kerriepoeder (0,5 theelepel)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Maak de prei schoon en snijd in dunne halve ringen.
  • Was de cherrytomaten en snijd ze in drie à vier plakjes.
  • Verhit een scheutje olie in de pan en bak de prei een paar minuten aan.
  • Voeg de cherrytomaten toe en strooi wat peper over de groenten in de pan.
  • Snijd de ham in snippers en voeg deze toe. Bak even kort mee.
  • Klop de eieren los met peper, zout, knoflookpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder en de fijngehakte peterselie.
  • Giet het eimengsel over de groenten in de pan en bak de omelet tot het ei gaar is en loskomt van de bodem.

Tips en tricks

  • In plaats van de prei kun je ook een klein restje bosui of roerbakgroente opmaken.
  • Doe de deksel de laatste minuten op de pan, zodat ook de bovenkant goed gaar wordt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 208
  • Eiwit: 17,6 gram
  • Koolhydraten: 7,4 gram
  • Vet: 10,8 gram
  • Vezels: 3,5 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter