Diner

Klassieke stamppot boerenkool met rookworst

Klassieke stamppot boerenkool met rookworst

Eet jij ook niet het allerliefst van alle stamppotten de klassieke boerenkool met rookworst? En dan liever met jus, wat mosterd of wat extra zuur erbij in de vorm van augurk, piccalilly of azijn? Hoe dan ook, bij deze ons recept van de klassieke heerlijke boerenkool.

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 300 gr boerenkool
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 200 gr magere rookworst
  • 1 el mosterd
  • 1 el azijn
  • 10 gr boter

Zo maak je het

Bereidingstijd: 35 minuten

  • Neem een grote pan en breng de boerenkool samen met het bouillonblokje aan de kook.
  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en leg ze op de boerenkool.
  • Laat de boerenkool minimaal 30 minuten koken en de aardappels minimaal 20 minuten.
  • Verwarm de rookworst in de pan bij de boerenkool, of in een aparte pan.
  • Giet de boerenkool af en bewaar een deel van het kookvocht.
  • Voeg de boter, mosterd en azijn toe en stamp alles goed door elkaar.
  • Maak de boerenkool op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat kookvocht toe als je de stamppot te droog vindt.
  • Serveer de boerenkool met de rookworst en neem er wat augurk en een likje mosterd bij. Piccalilly kan natuurlijk ook.

Tips & tricks

  • Als je het lekkerder vindt kun je ook gerust de verhoudingen iets aanpassen. Bijvoorbeeld naar 400 gr aardappels en 400 gr boerenkool. Dit scheelt ook nog qua calorieën.
  • De rookworst die je overhoudt is lekker op brood en als snack.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 542
  • Eiwit: 25 gram
  • Koolhydraten: 63 gram
  • Vet: 19 gram
  • Vezels: 12 gram

Eet smakelijk!

9 reacties

Laat een reactie achter