Recepten

Knapperige croutons

Croutons vind je vaak terug in een salade of op een soepje. Je kunt ze kopen in de winkel, maar je kunt ze ook heel goed zelf maken van een (oud) sneetje brood. Als je ze zelf maakt kun je ze bovendien kruiden met de kruiden die jij zelf het lekkerst vindt.

Dit heb je nodig (40 gram)

  • 2 sneeën brood
  • 10 ml olijfolie
  • peper
  • grof zeezout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 5 minuten + 15 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de korsten van de sneetjes brood en snijd het brood in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
  • Meng de broodblokjes in een kom met de olijfolie en peper en zout.
  • Verdeel de broodblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de croutons in ongeveer 15 minuten knapperig.

Tips en tricks

  • Je kunt de croutons ook krokant bakken in een koekenpan.
  • Kruid de broodblokjes bijvoorbeeld met knoflookpoeder of oregano. De variant hierboven is de basis. Leef je uit!

Voedingswaarde (per 10 gram)

  • Kcal: 60
  • Eiwit: 1,8
  • Koolhydraten: 6,9
  • Vet: 2,5
  • Vezels: 1,3

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter