Een simpele salade wordt meteen feestelijk met deze knapperige croutons. Een saaie soep (als die al bestaat) is meteen hip met deze crispy blokjes. Kortom: heb je nog een salade of soep te pimpen die nog wat textuur kan gebruiken en ben je in het gelukkige bezit van een oud sneetje brood? Wacht niet langer 😉
Dit heb je nodig (40 kaascroutons)
- 2 sneetjes (oud) brood
- 75 gr geraspte (oude) kaas
- 20 ml olijfolie
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + tien minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Verwijder de korstjes van de sneetjes brood en snijd in blokjes. Meng de broodblokjes in een grote schaal met de olijfolie en geraspte kaas.
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel de broodblokjes erover. Zorg dat ieder blokje bedekt is met wat geraspte kaas.
- Bak de broodblokjes in ongeveer 10 minuten tot knapperige kaascroutons.
Tips en tricks
- Het is geen probleem als er wat kaas naast de broodblokjes ligt.
- De kaascroutons zijn heerlijk in verschillende soepen. Wij eten ze graag in de romige preisoep.
- Je kunt natuurlijk ook een halve portie maken. Deze hoeveelheid croutons is genoeg om te verdelen over de soepkommen van 4 Ã 6 personen.
Voedingswaarde (40 kaascroutons)
- Kcal: 645
- Eiwit:Â 29 gram
- Koolhydraten:Â 28 gram
- Vet: 45 gram
- Vezels:Â 5 gram
Laat een reactie achter