Diner Kerstrecepten Lunch Tussendoortjes & snacks

Knapperige kaascroutons

Een simpele salade wordt meteen feestelijk met deze knapperige croutons. Een saaie soep (als die al bestaat) is meteen hip met deze crispy blokjes. Kortom: heb je nog een salade of soep te pimpen die nog wat textuur kan gebruiken en ben je in het gelukkige bezit van een oud sneetje brood? Wacht niet langer đŸ˜‰

Dit heb je nodig (40 kaascroutons)

  • 2 sneetjes (oud) brood
  • 75 gr geraspte (oude) kaas
  • 20 ml olijfolie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + tien minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Verwijder de korstjes van de sneetjes brood en snijd in blokjes. Meng de broodblokjes in een grote schaal met de olijfolie en geraspte kaas.
  • Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel de broodblokjes erover. Zorg dat ieder blokje bedekt is met wat geraspte kaas. 
  • Bak de broodblokjes in ongeveer 10 minuten tot knapperige kaascroutons.

Tips en tricks

  • Het is geen probleem als er wat kaas naast de broodblokjes ligt.
  • De kaascroutons zijn heerlijk in verschillende soepen. Wij eten ze graag in de romige preisoep.
  • Je kunt natuurlijk ook een halve portie maken. Deze hoeveelheid croutons is genoeg om te verdelen over de soepkommen van 4 Ă  6 personen. 

Voedingswaarde (40 kaascroutons)

  • Kcal: 645
  • Eiwit: 28,9 gram
  • Koolhydraten: 27,6 gram
  • Vet: 45,4 gram
  • Vezels: 5,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter