Diner Kerstrecepten Lunch Tussendoortjes & snacks Vegetarisch recept

Knapperige kaascroutons

Een simpele salade wordt meteen feestelijk met deze knapperige croutons. Een saaie soep (als die al bestaat) is meteen hip met deze crispy blokjes. Kortom: heb je nog een salade of soep te pimpen die nog wat textuur kan gebruiken en ben je in het gelukkige bezit van een oud sneetje brood? Wacht niet langer ­čśë

Dit heb je nodig (40 kaascroutons)

  • 2 sneetjes (oud) brood
  • 75 gr geraspte (oude) kaas
  • 20 ml olijfolie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + tien minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Verwijder de korstjes van de sneetjes brood en snijd in blokjes. Meng de broodblokjes in een grote schaal met de olijfolie en geraspte kaas.
  • Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel de broodblokjes erover. Zorg dat ieder blokje bedekt is met wat geraspte kaas. 
  • Bak de broodblokjes in ongeveer 10 minuten tot knapperige kaascroutons.

Tips en tricks

  • Het is geen probleem als er wat kaas naast de broodblokjes ligt.
  • De kaascroutons zijn heerlijk in verschillende soepen. Wij eten ze graag in de romige preisoep.
  • Je kunt natuurlijk ook een halve portie maken. Deze hoeveelheid croutons is genoeg om te verdelen over de soepkommen van 4 ├á 6 personen. 

Voedingswaarde (40 kaascroutons)

  • Kcal: 645
  • Eiwit: 28,9 gram
  • Koolhydraten: 27,6 gram
  • Vet: 45,4 gram
  • Vezels: 5,3 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter