Diner

Knapperige snijbonenschotel

Wij zijn wel van de schotels bij Project Gezond. Het was alweer een tijdje geleden dat we een gerecht bedachten met snijbonen. We zijn druk aan het kokkerellen geweest en uiteindelijk op dit recept uitgekomen.

Rundergehakt, een sjalotje, cherrytomaatjes en aardappelschijfjes met de snijbonen verstopt onder een heerlijk knapperig laagje zelfgemaakt paneer van brood en amandelen. Dit is wat ons betreft de ideale snijbonenschotel! En het hoeft niet eens superlang in de oven te staan, toch fijn.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 sneetjes brood
  • 300 gr snijbonen
  • 200 ml bouillon
  • 20 gr amandelen
  • 10 gr peterselie
  • 10 ml olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 200 gr rundergehakt
  • 100 gr cherrytomaten
  • 300 gr aardappelschijfjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Leg de sneetjes brood 10-15 minuten te drogen in de oven.
  • Kook de snijbonen kort voor in de bouillon.
  • Maak een fijn paneermeel van het broodkruim, de amandelen, peterselie, olijfolie en wat peper en zout. Zet even apart.
  • Laat de oven verder warm worden naar 180 graden.
  • Snipper het sjalotje en fruit aan in een klein scheutje olie. Zet het vuur hoog en bak het gehakt rul.
  • Voeg de snijbonen toe als het gehakt gaar is. Bak op middelmatig vuur kort mee.
  • Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in kwarten en voeg toe. Maak het mengsel in de wok op smaak met peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Stort het snijbonenmengsel erop en verdeel de paneermeel erover. 
  • Zet voor 20 à 30 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Snijbonen kun je prima kant en klaar kopen in een zak.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 558
  • Eiwit: 32,4 gram
  • Koolhydraten: 23,5 gram
  • Vet: 23,5 gram
  • Vezels: 42,4 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter