Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner

Knapperige snijbonenschotel

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Wij zijn wel van de schotels bij Project Gezond. Het was alweer een tijdje geleden dat we een gerecht bedachten met snijbonen. We zijn druk aan het kokkerellen geweest en uiteindelijk op dit recept uitgekomen.

Rundergehakt, een sjalotje, cherrytomaatjes en aardappelschijfjes met de snijbonen verstopt onder een heerlijk knapperig laagje zelfgemaakt paneer van brood en amandelen. Dit is wat ons betreft de ideale snijbonenschotel! En het hoeft niet eens superlang in de oven te staan, toch fijn.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 sneeën brood
  • 300 gr snijbonen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 20 gr amandelen
  • 10 gr peterselie
  • 10 ml olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 1 tl paprikapoeder
  • 200 gr rundergehakt
  • 100 gr cherrytomaten
  • 300 gr aardappelschijfjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Leg de sneeën brood 10 à15 minuten te drogen in de oven.
  • Maak de snijbonen schoon en snijd ze naar wens enkele keren grof door of in kleinere stukjes.
  • Kook de snijbonen 3 à 5 minuten in water met het bouillonblokje.
  • Giet af, spoel koud en laat uitlekken in een vergiet.
  • Breek de gedroogde sneeën brood in stukken. Doe ze samen met de amandelen, peterselie, olijfolie, ruim peper en wat zout in een blender en maal tot een fijn paneermeel. Zet even apart.
  • Verwarm de oven verder naar 180 graden.
  • Snipper het sjalotje.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime pan en fruit het sjalotje samen met de paprikapoeder een paar minuten aan.
  • Zet het vuur hoger en bak het gehakt rul.
  • Voeg de snijbonen toe. Bak op middelmatig vuur kort mee.
  • Snijd de cherrytomaten in kwarten en voeg toe. Roer even door en zet het vuur uit.
  • Maak het mengsel goed op smaak met peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Stort het snijbonenmengsel op de aardappelschijfjes en verdeel het paneermeel erover.
  • Zet voor 20 à 25 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Verse snijbonen kun je gesneden en wel vinden in de koeling van de supermarkt.
  • Vervang de aardappelschijfjes eens door aardappelpuree. Begin in dat geval met het snijbonenmengsel, verdeel daar de aardappelpuree over en sluit af met het paneermeel.
  • Wil je deze schotel al eerder voorbereiden? Goed idee! Verdeel het paneermeel echter pas over de schotel vlak voordat je ‘m in de oven schuift.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 563
  • Eiwit: 34 gram
  • Koolhydraten: 48 gram
  • Vet: 24 gram
  • Vezels: 8 gram

Eet smakelijk!

10 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X