Recepten

Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes

Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes
Geschreven door Walter

Hmm, lekker! Een blijvertje, dit recept dat werd ingestuurd door Carola. Brie, spekjes, champignons en knoflook. Dat moet haast wel een succes zijn. En dat was het ook. Wij hebben er heerlijk van gegeten.

Nu ik deze intro aan het schrijven ben moet ik opeens weer denken aan deze gevulde champignons. Een heerlijk recept dat ik heb overgenomen van mijn moeder. Ik denk dat het al meer dan een jaar geleden is dat ik dit maakte. En daarom neem ik mij bij deze voor om daar dit weekend nog verandering in te gaan brengen.

Het leeg ‘punniken’ van die champignons is altijd even een klusje waar ik niet zo blij van wordt. Maar als je eenmaal bezig bent is het ook eigenlijk zo weer klaar.

Bovendien hebben Natalia en ik vorige week allebei alle ingrediënten voor een worteltaart gekocht (lekkere communicatie weer) waardoor we nog een flinke portie roomkaas in de koelkast hebben liggen. Die kan ik dan ook mooi gebruiken 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

 • 400 gr krieltjes
 • 400 gr kastanjechampignons
 • 75 gr magere spekreepjes
 • 75 gr brie
 • 10 gr bladpeterselie
 • 3 teentjes knoflook

Zo maak je het

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Bedek een bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
 • Boen de champignons en snijd ze in grove blokjes.
 • Snijd de brie in kleine blokjes en hak de peterselie en knoflook fijn.
 • Leg de krieltjes samen met de spekjes, blokjes champignon en brie op de bakplaat. Verdeel de peterselie en knoflook erover en bestrooi alles met flink wat peper en een beetje zout.
 • Besprenkel met olijfolie, hussel nog even door en zet voor 30 minuten in de oven.

Tips en tricks

 • Dit gerecht mooi opdienen? Doe het met bakpapier en al in een diepe (sla)kom.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter