Diner

Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes

Brie, spekjes, champignons en knoflook. Dat moet haast wel een succes zijn. En dat was het ook. Dit recept is een blijvertje!

Het deed ons denken aan ons favoriete recept voor gevulde champignons met roomkaas en ham. Dit recept zou minstens zo’n toppertje kunnen worden. Helemaal omdat het net iets minder werk is dan het leegplukken en weer vullen van champignons.

Het heeft ook iets heel feestelijks als je het met (gezellig bruin) bakpapier en al opdient in een ondiepe ovenschaal. Vouw het papier nonchalant een stukje over de rand en je bent ook nog eens heel stylish verantwoord bezig.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr krieltjes
  • 400 gr kastanjechampignons
  • 75 gr brie
  • 10 gr bladpeterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 75 gr magere spekreepjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Boen de champignons schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Snijd de brie in kleine blokjes.
  • Hak de peterselie en knoflook fijn.
  • Doe de krieltjes, spekreepjes, champignons, peterselie en knoflook in een ruime kom. Voeg peper, zout en een scheut olie toe. Hussel goed door zodat alles gemengd is en rondom een laagje olie heeft.
  • Stort op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 20 minuten bakken in de oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven. Schep alles even door en verdeel de blokjes brie over de bakplaat.
  • Zet de bakplaat nog 10 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Gebruik je voor dit recept hele grote krielen dan is het raadzaam om ze een keer door te snijden. Anders zijn ze na 30 minuten mogelijk nog niet gaar.
  • Je kunt de krielen ook voorgaren in de magnetron of voorbakken in de koekenpan.
  • Je kunt de brie eventueel al toevoegen als de bakplaat de oven in gaat. De brie zal dan logischerwijs meer smelten en verder uitlopen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 502
  • Eiwit: 22 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Vet: 25 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

22 reacties

Laat een reactie achter