Brie, spekjes, champignons en knoflook. Dat moet haast wel een succes zijn. En dat was het ook. Dit recept is een blijvertje!
Het deed ons denken aan ons favoriete recept voor gevulde champignons met roomkaas en ham. Dit recept zou minstens zo’n toppertje kunnen worden. Helemaal omdat het net iets minder werk is dan het leegplukken en weer vullen van champignons.
Het heeft ook iets heel feestelijks als je het met (gezellig bruin) bakpapier en al opdient in een ondiepe ovenschaal. Vouw het papier nonchalant een stukje over de rand en je bent ook nog eens heel stylish verantwoord bezig.
Dit heb je nodig (twee personen)
- 400 gr krieltjes
- 400 gr kastanjechampignons
- 75 gr magere spekreepjes
- 75 gr brie
- 10 gr bladpeterselie
- 3 teentjes knoflook
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bedek een bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
- Boen de champignons en snijd ze in grove blokjes.
- Snijd de brie in kleine blokjes en hak de peterselie en knoflook fijn.
- Leg de krieltjes samen met de spekjes, blokjes champignon en brie op de bakplaat.
- Verdeel de peterselie en knoflook erover en bestrooi alles met flink wat peper en een beetje zout.
- Besprenkel met olijfolie, hussel nog even door en zet voor 30 minuten in de oven.
Tips en tricks
- Dit gerecht mooi opdienen? Doe het met bakpapier en al in een ondiepe ovenschaal.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 502
- Eiwit: 22 gram
- Koolhydraten: 45 gram
- Vet: 25 gram
- Vezels: 5 gram
Wat een topper weer! En zo makkelijk!
Deze gaat in mijn receptenboek!
Ik zou nog graag wat extra groenten toevoegen ……. wat zou hier bij passen?
Paprika, prei, ui.
Ui of broccoli, sperziebonen?
Klinkt superlekker. Zou je de brie ook weg kunnen laten en misschien vervangen door creme frais ofzo?
Dan kan je beter kiezen voor wat stukjes mozzarella of wat blokjes gewone kaas. Crème fraîche loopt teveel weg waardoor de krieltjes te zacht worden.
Wat is dit lekker, zeg! Ook mijn man was erg enthousiast! Zeker een blijvertje.
Wat als je geen brie lust?
In plaats van brie kun je ook wat gewone kaas nemen die je in kleine blokjes er tussen doet.
Dank je Nineke. Dacht ik ook al aan.
Heerlijk!!
Dit was écht heerlijk! Dit gaan we zeker weten nog een keer maken!
Hier werd het soep in de ovenschaal… Volgende keer gaan we het gewoon opbakken en dan nog een paar minuutjes onder de grill met de brie erover.
Heerlijk, de krieltjes vervangen voor gnochi.
Ben heel benieuwd, in de ovenschaal ziet het er al overheerlijk uit.
Ik heb alleen peterselie uit potje gebruikt ipv vers 🙂