Diner

Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes

Brie, spekjes, champignons en knoflook. Dat moet haast wel een succes zijn. En dat was het ook. Dit recept is een blijvertje!

Het deed ons denken aan ons favoriete recept voor gevulde champignons met roomkaas en ham. Dit recept zou minstens zo’n toppertje kunnen worden. Helemaal omdat het net iets minder werk is dan het leegplukken en weer vullen van champignons.

Het heeft ook iets heel feestelijks als je het met (gezellig bruin) bakpapier en al opdient in een ondiepe ovenschaal. Vouw het papier nonchalant een stukje over de rand en je bent ook nog eens heel stylish verantwoord bezig.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr krieltjes
  • 400 gr kastanjechampignons
  • 75 gr magere spekreepjes
  • 75 gr brie
  • 10 gr bladpeterselie
  • 3 teentjes knoflook

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bedek een bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
  • Boen de champignons en snijd ze in grove blokjes.
  • Snijd de brie in kleine blokjes en hak de peterselie en knoflook fijn.
  • Leg de krieltjes samen met de spekjes, blokjes champignon en brie op de bakplaat.
  • Verdeel de peterselie en knoflook erover en bestrooi alles met flink wat peper en een beetje zout.
  • Besprenkel met olijfolie, hussel nog even door en zet voor 30 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Dit gerecht mooi opdienen? Doe het met bakpapier en al in een ondiepe ovenschaal.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 502
  • Eiwit: 22 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Vet: 25 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

15 reacties

Laat een reactie achter