In deze vegetarische stamppot zijn de kruidige knolselderij en de zoete aardappel een grandioos duo. Het zoete van de aardappel wordt in balans gebracht door de sterke, kruidige smaak van de knolselderij.
De zachte puree top je af met geroosterde hazelnoten, zachte geitenkaas en wat pittige stukjes bieslook.
Dit gerecht moet je zeker eens proberen!
Dit heb je nodig (twee personen)
- 400 gr knolselderij
- 400 gr zoete aardappel
- 10 gr roomboter
- 80 ml melk
- 30 gr hazelnoten
- 35 gr zachte geitenkaas
- 10 gr bieslook
Zo maak je het
Bereidingstijd: 40 minuten
- Snijd de schil van de knolselderij. Snijd de knolselderij in kleine stukken.
- Schil de zoete aardappels en snijd in grove stukken.
- Kook de knolselderij en zoete aardappels in 20 à 25 minuten gaar. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
- Doe de roomboter en melk bij de groenten in de warme pan. Laat even staan, zodat de boter smelt en de melk opwarmt.
- Stamp de knolselderij met de zoete aardappels tot een grove puree. Gebruik indien gewenst wat achtergehouden kookvocht om de puree wat smeuïger te maken.
- Maak de puree op smaak met peper en zout.
- Hak de hazelnoten grof door. Rooster ze in een droge pan tot de geuren vrijkomen.
- Verdeel de knolselderij stamppot over de borden. Brokkel de geitenkaas over de stamppot.
- Garneer met de geroosterde hazelnoten en de bieslook.
Tips en tricks
- Wil je toch gewone aardappels gebruiken? Gebruik dan 200 gram en neem voor de overige 200 gram winterpeen. Zo krijgt je gerecht toch wat kleur.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 505
- Eiwit: 13 gram
- Koolhydraten: 70 gram
- Vet: 18 gram
- Vezels: 12 gram
Zoeteaardappel met knolselderij is een aanrader!
Het is een heerlijk recept. Ik maak hem best vaak. Ik bak dan eerst de knolselderij met 2 teentjes knoflook. En kook het dan volgens recept .