Nog meer lekkere recepten Tussendoortjes & snacks

Koek- en speculaaskruiden

Al deze kruiden ruiken apart van elkaar al fantastisch. Als je ze combineert ontstaat een authentieke kruidenmix om toe te voegen aan je baksel. Of om gewoon af en toe even aan te ruiken en alles te vergeten. Toch raden we je aan om ze eens te gebruiken in deze kruidkoek.

Dit heb je nodig (1 potje)

  • 10 tl kaneel
  • 2 tl nootmuskaat
  • 2 tl kruidnagelpoeder
  • 2 tl piment
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 0,5 tl foelie
  • 0,5 tl kardemon

Zo maak je het

Bereidingstijd: 5 minuten

  • Meng alle kruiden en specerijen goed door elkaar.
  • Doe het mengsel in een potje dat je goed af kunt sluiten.

Tips en tricks

  • Foelie en vooral kardemom hebben een sterke smaak. Naar verhouding doe je daar dus minder van in het mengsel. Naar smaak kun je natuurlijk meer foelie en kardemom toevoegen.
  • Als je iets niet in poedervorm kunt krijgen dan kun je het met een vijzel malen. Er mogen best enkele grotere stukjes in de kruiden zitten.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter