Recept inspiratie

Koekjes!

Een koekje bij de koffie hoort erbij! En de lekkerste koekjes bak je natuurlijk zelf.

Chocoladekoekjes

Schenk de koffie maar in. Deze chocoladekoekjes met stukjes pure chocola knabbelen zo lekker weg. Na het bakken moet je wel eventjes geduld hebben. Deze koekjes kun je het beste helemaal af laten koelen voor de lekkerste ‘bite’.

Bekijk het recept: chocoladekoekjes.
Chocoladekoekjes

Luchtige kokoskoekjes

Luchtige kokoskoekjes maak je met slechts drie ingredi├źnten. Eerst klop je eiwitten op tot een helder wit schuim. Doe dat in een volledig vetvrije kom. Tip: wij druppelen hiervoor wat citroensap op een keukenpapiertje en vegen het doekje even door de kom en ook over de mixers. Zo kan je eiwitschuim niet mislukken!

Vergeet de kokosrasp er niet doorheen te spatelen en dan ‘hup’ de oven in. Kun jij ook niet wachten om je tanden in zo’n luchtig koekje te zetten?

Bekijk het recept: luchtige kokoskoekjes.
Kokoskoekjes

Sesamkoekjes

Een sesamkoekje bij de koffie (of thee natuurlijk) is eigenlijk een hele goede keuze. Naast dat deze koekjes lekker zoet en knapperig zijn, bevatten ze ook veel goede vetten. Bakken en happen maar!

Bekijk het recept: sesamkoekjes.
Sesamkoekjes

Havermoutkoekjes met cranberry en chocola

In plaats van met bloem maken we deze koekjes met havermout. Daardoor krijgt dit koekje een robuuste structuur. De zoetzure cranberry’s zijn een fijne tegenhanger van de knapperige havermout. Wij maken er nog een paar. Jammie!

Bekijk het recept: havermoutkoekjes met cranberry en chocola.
Havermoutkoekjes met cranberry en chocola

Pindacrunch repen

Een pindacrunch reep is ook lekker als tussendoortje. Ook met deze reep krijg je -vanwege de pinda’s- gezonde vetten binnen. Wissel deze reep eens af met de eerlijke energiereep.

Bekijk het recept: pindacrunch repen.
Pindacrunch repen

Kruidkoek met rozijnen

Misschien niet een echt koekje, maar voor velen wel een lekker tussendoortje bij de koffie. Deze kruidkoek maak je lekker op smaak met een zelfgemaakte kruidenmix.

Bekijk het recept: kruidkoek met rozijnen.

Wat is jouw favoriete koekje bij de koffie?

Laat een reactie achter