Hou jij ook van fruit? Fruit kan je natuurlijk zo eten als tussendoortje maar ook heel goed verwerken in een gerecht. Denk jij ook meestal aan een baksel met fruit? Dan gaan we je verrassen met deze onderstaande recepten. Niet bakken, maar koken met fruit.
Pizzawrap met mango en kip
Mango en kip is een gouden combinatie. Zeker op deze lekkere pizzawrap. Eet er een frisse salade naast of wissel af met één van de andere pizzawraps.
Bekijk het recept: pizzawrap met mango en kip.
Zoetzure kip cashew
Hou jij ook van smaak en kleur? Dit gerecht heeft het allebei.
Bekijk het recept: zoetzure kip cashew.
Kippenstoof met pruimen
Pruimen zijn ook erg lekker om mee te koken. We laten dat graag aan je zien met deze heerlijke kippenstoof. Misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar wij weten zeker dat je positief verrast zal zijn na het eten van van dit gerecht.
Bekijk het recept: kippenstoof met pruimen.
Witlofstamppot met appel en spekjes
Appel en witlof is een ideale combinatie. Het zoete van de appel zorgt ervoor dat je de bittere ondertoon van de witlof niet meer proeft.
Bekijk het recept: witlofstamppot met appel en spekjes.
Oosterse stoof met atjar
Ananas en vlees gaat heel goed samen. Stoofvlees wordt ook nog eens extra zacht van structuur door het sap van de ananas.
Bekijk het recept: Oosterse stoof met atjar.
Gegrilde zalm met sweet chili en sinaasappel
Om je vingers bij af te likken, zo lekker is dit stukje zalm. Zeker weten dat je dit vaker gaat maken.
Bekijk het recept gegrilde zalm met sweet chili en sinaasappel.
Kippenstoof met couscous en druiven
Druiven in je warme eten kom je niet zo vaak tegen. Heb je je bedenkingen erbij? Laat ze varen en ga snel aan de slag met dit recept. Eenmaal geproefd, komt het vast vaker bij jou op tafel.
Bekijk het recept: kippenstoof met couscous en druiven.
Taco’s met pulled beef
In dit gerecht combineren we het vlees met ananas, heerlijk zoet en zacht van smaak.
Bekijk het recept: taco’s met pulled beef.
Hawaiispiesen met cajundip
Deze spiesen zijn lekker tropisch door de ananas. Lekker met een pittige dip erbij.
Bekijk het recept: hawaiispiesen met cajundip.
Sabich met Midden-Oosterse salade
Dit broodje vullen we met tahin, blokjes gebakken aubergine en flinterdunne plakjes mango. De smaak zal je echt omver blazen.
Bekijk het recept: sabich met Midden-Oosterse salade.
Beef bulgogi
De basis van de marinade voor dit vlees is peer. Die had je misschien niet verwacht. Maar juist de peer geef een heerlijk zacht zoete smaak aan het vlees.
Bekijk het recept: beef bulgogi.
Ananasi
Is het nasi met ananas of ananas met nasi? Wij noemen dit heerlijke zomerse gerecht ananasi. Het beste van twee werelden.
Bekijk het recept: ananasi.
Hete bliksem
Deze lekkere stamppot heet niet voor niets hete bliksem. De appels zijn echt loeiheet. Wees voorzichtig dus met de eerste hap.
Bekijk het recept: hete bliksem.
Kip kerrie met ananas
Kip kerrie met ananas, wat moeten we er nog meer over zeggen. Smaakvol en kleurrijk.
Bekijk het recept: kip kerrie met ananas.
Rode koolschotel
Zeg je rode kool, dan zeg je appel. Deze twee gaan ook in deze ovenschotel hand in hand.
Bekijk het recept: rode koolschotel.