Lunch Ontbijt Tussendoortjes & snacks

Komkommersalade met zilveruitjes en dille

Mini snackkomkommertjes zijn lekker uit het vuistje, maar ze zijn uitermate geschikt voor deze komkommersalade. Van één zo’n mini komkommertje schaaf je tientallen dunne plakjes.

Zo kun je nog langer genieten van je ‘minisnack’. Mix ze met de romige, frisse dressing in dit recept en je hebt een perfect mengsel voor op je cracker of toast. 

Dit heb je nodig (350 gram)

  • 200 gr snackkomkommertjes
  • 1 sjalotje
  • 30 gr zilveruitjes (zoetzuur)
  • 75 gr Griekse yoghurt
  • 25 gr fritessaus
  • 5 gr mosterd
  • 10 gr dille
  • 5 gr peterselie
  • (zwarte) peper en zout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Was de komkommertjes en dep ze droog. Snijd de kleine steeltjes en een klein stukje van het kontje eraf. Rasp de komkommertjes in plakjes.
  • Snipper het sjalotje en de zilveruitjes heel fijn. Voeg bij de komkommerplakjes.
  • Schenk een scheut nat van de zilveruitjes bij de komkommerplakjes. Bestrooi met peper en een klein beetje zout. Laat even staan.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt met de fritessaus en mosterd. Roer goed door.
  • Hak de dille en peterselie heel fijn en roer door het yoghurtmengsel.
  • Schep de komkommerplakjes, sjalotsnippers en zilveruitjes erdoor en schep tot alles gelijk verdeeld is.
  • Maak de komkommersalade verder op smaak met peper, zout, eventueel extra mosterd en nat van de zilveruitjes.

Tips en tricks

  • Ga voor stevige Griekse yoghurt (0% vet) en maak de salade op de gewenste dikte met het nat van de zilveruitjes. 
  • Vind je de salade toch te zuur naar je smaak? Voeg dan een klein beetje honing toe. Een andere manier om de salade wat subtieler iets zoeter te krijgen: verhit een scheut azijn/nat van de zilveruitjes en los er een theelepel suiker in op. Laat afkoelen en zet de komkommerschijfjes voor minstens een half uur in de vloeistof.

Voedingswaarde (per 100 gram)

  • Kcal: 48
  • Eiwit: 3,0 gram
  • Koolhydraten: 3,7 gram
  • Vet: 2,2 gram
  • Vezels: 0,8 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter