Blog

Kook een bord vol passie!

Passie voor koken

Heb jij een passie voor lekker eten maar niet echt voor koken? En krijg je al de zenuwen als er meer dan twee pannen op het vuur staan? Met de onderstaande tips laat ik je zien dat dit echt niet nodig is.

En hoe leuker je het koken vindt, hoe makkelijker het wordt om een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel te zetten. Voordat je het weet ben jij ook een gepassioneerde hobbykok!

Kies elke week minstens één nieuw gerecht

Daag jezelf uit en kook elke week iets dat je nog niet eerder hebt gemaakt. Wij publiceren elke week minimaal drie nieuwe recepten, er zijn talloze kookprogramma’s op TV en je hebt vast nog wel een kookboek in de kast staan. Inspiratie genoeg dus 🙂

Kies een gerecht waarvan het water je in de mond loopt als je het ziet. Dan heb je meer plezier in het koken en zeker ook in het opeten ervan!

Maak het niet te moeilijk

Om teleurstelling te voorkomen is het slim om te beginnen met makkelijke en overzichtelijke gerechten. Kies voor recepten waar je niet al te veel ingrediënten voor nodig hebt. En vermijd in het begin ook de moeilijke kunstjes en kooktechnieken nog even. Want, een eenvoudig gerecht dat perfect bereid is, smaakt vaak nog beter dan een complex gerecht dat net niet helemaal goed gelukt is.

Vervang een pakje of zakje

Welk pakje staat standaard op jouw boodschappenlijst? Is het de champignonsaus? Of misschien de mix voor bolognesesaus? Ga op zoek naar een lekker recept om dit vers te maken. Het is zoveel leuker om je eten echt helemaal zelf te maken. En als alles volgens plan loopt is het ook nog veel lekkerder.

Kook samen

Leer de fijne kneepjes van mensen met meer kookervaring dan jij. Dit kun je doen door een workshop te volgen, maar ook door eens samen te koken met een culinaire vriend of buurman. Samen koken is gezellig en het geeft je altijd nieuwe inzichten.

Neem de tijd

Heb je een lange drukke dag gehad? Dan is dat niet het moment om groots uit te pakken in de keuken. Doe dit op dagen waarop je meer tijd hebt. Je kunt dan op je gemak aan de slag en vervolgens ook uitgebreid genieten van je gerecht.

Ga jij jezelf trakteren op een heerlijke maaltijd? Bekijk snel onze recepten, kies je favoriete gerecht en kook een bord vol passie!

Laat een reactie achter