Blog

Kookblunders

Je kan dan wel zo’n ster zijn in de keuken: ook jij hebt heus weleens een kookblunder gehad. Wij zetten er een aantal op een rijtje die je ongetwijfeld herkent. Zo’n blunder maken is helemaal niet erg, dat overkomt ons allemaal vaak genoeg! En het zegt totaal niks over je algehele kookkunsten.

Heb je iets verpest? Weet je wat: shit happens. Volgende keer beter!

Of we ze zelf allemaal hebben meegemaakt? Daar kunnen we helaas geen uitspraken over doen 😉

Oeps

 • Je hebt veel, maar dan ook veel te veel pasta gekookt. Wie komen er wel niet allemaal eten? Toch best handig, zo’n keukenweegschaal.
 • Superveel spinazie in één keer toevoegen aan de pan. Ja, we weten het: slinken zal het. Maar als je de hele zak tegelijk erin mikt wordt het vrij lastig om alles te roeren zonder dat je groene bladeren de pan uit laat floepen.
 • In je ogen wrijven na het snijden van een peper. Yep, we know the feeling. Ook niet lekker als je een wondje hebt op je vingers bijvoorbeeld.
 • De rijst te lang laten koken. Zei daar iemand rijstepap?
 • Dat je je verheugt op een heerlijk zachtgekookt eitje, maar dat ding vervolgens veel te lang laat koken. Of andersom, dat is eigenlijk nog vervelender. Denk je even een hardgekookt eitje te snijden voor je salade of gevulde ei en dan loopt ‘ie weg op de snijplank na het doorsnijden. Oeps.
 • Je gerecht iets te enthousiast kruiden. Een beetje van dit, een beetje van da.. verdikkeme vliegt de dop van je zoutpotje af.
 • Over kruidenpotjes gesproken. Natuurlijk ken jij als ware keukenprinses al je favoriete kruiden uit je hoofd en weet je deze bijna blind te vinden. Toch kreeg de guacamole wel een raar kleurtje – en smaakje – toen je er kaneel in plaats van gemalen peper doorheen deed.
 • Noten – en dan vooral pijnboompitten – roosteren in de pan. Je let héél even niet op en die dingen worden zo zwart als het maar kan.
 • Even bellen met je vriendin onder het koken. Geen goed plan. Jij let even niet op en voor je het weet kookt je soep of stoof keurig over. Wéér dat fornuis boenen.
 • Je hebt een lekkere schotel gemaakt uit de oven met sperzieboontjes of een andere groente die in principe voorgekookt moet worden. En er dan achterkomen dat je die groente niet hebt voorgekookt. Dat wordt knarsen.
 • Deze hebben we met pijn in ons hart voorbij zien komen, maar vaak genoeg ook zelf meegemaakt. Eigenlijk behoort het niet meer helemaal tot het koken, maar wel tot de afwerking: een lekkere schotel uit de oven – bijvoorbeeld de nachoschotel – die je volle bak uit je handen laat vallen. Ovenschaal kapot en het heerlijke gerecht ligt verspreid over de vloer en hangt aan je keukenkastjes.

  Daar kunnen we er nog één aan toevoegen. Zet nooit, maar dan ook nooit een traktatie – bijvoorbeeld een taart – even op de auto. Gewoon niet doen. Je raadt namelijk al wat daarmee gebeurt. Juist. Dat kan je niet meer eten van de grond.
 • Het is handig om de deksel van de blender ook daadwerkelijk erop te doen wanneer je begint te blenden. Vergeten? Smoothie aan het plafond!

Wil jij jouw kookblunder met ons delen? We zijn heel benieuwd en voegen ‘m toe aan het rijtje 🙂

21 reacties

 • Even een paar eidooiers kloppen voor de creme brulee ,schiet je de kom uit je handen!!! Hoe krijg je dat rot ding uit.Natuurlijk schuif je het knopje net naar de hoogste stand en vliegt je eigeel door de hele keuken.gggrrr.En opnieuw beginnen maar wat moet je nu met zoveel eiwit!!

 • Een recept niet goed lezen, en er vanuit gaan dat het recept voor 2 personen is. Dan vervolgens alle ingrediënten x 2 halen omdat je voor 4 personen moet koken. Als je dan eindelijk begint met koken er achter komt dat het recept voor 4 personen is, en dus alles dubbel hebt gekocht?

 • Het laatste restje ketchup uit de fles willen schudden (met een flinke zwieper naar voor en achter de fles bewegen) en vervolgens de dop er niet goed op hebben.
  Het resultaat was een mooi rood spoor over de vloer, muur en het plafond van zowel de keuken als de hal (de deur tussen keuken en hal stond nl. open)…zucht 🙁

 • De oven voorverwarmen op 200°C… en na vijf minuten gaat het rookalarm af en loop ik een vreselijke stank. Het is blijkbaar een goed idee om de ovenwanten uit de oven te halen wanneer je die aanzet.

 • KOOK-BLUNDER
  Cherry tomaten vergeten mee te bakken en alles is al klaar.
  Snel even 150 gram snoeptomaatjes in de magnetron, 45 seconden op 900 Watt……
  Allemaal ontploft, kon wel janken !
  Volgende keer toch maar afdekken en eerst sneetjes maken in de schil ?

 • Bij mij was het ook de oven tijdens voorverwarmen naar 220°C. Er stond nog een plastic magnetrondeksel in die tegen de tijd dat ik er achter kwam helemaal over de bodem was gesmolten! En stukjes tussen het rekje .. Precies op het moment dat we Sinterklaas wilde vieren. (Ik wilde wat ovenhapjes erbij maken) Ik heb nog uren staan bikken / poetsen naderhand.

 • Verse kruiden “drogen” in de magnetron.
  Brand in de magnetron…. bijna niet meer schoon te krijgen.
  Geen idee wat er mis ging ??????
  Potjes zijn toch makkelijker!?‍♀️?‍♀️

 • Een ovenschotel de dag erna opwarmen….vershoud folie erover en zo… in de oven ipv in de magnetron. Dan krijg je geplastificeerde macaronie

 • De zwarte peperkorrels bijvullen, dan de verse rode kool met daaronder de al gezouten aardappelen . De rode kool bij zouten en peperen. Zit de deksel niet goed vast gedraaid……..wel honderd zwarte peperkorrels in de rode kool. Afspoelen om niets te verspillen. Maar ja dan spoel je ook de zout er af die al op de aardappelen zit. Bang voor te scherp eten word te flauw om te eten uiteindelijk.

Laat een reactie achter