Tussendoortjes & snacks

Kruidkoek met rozijnen

Een stevige koek die heerlijk ruikt en nog lekkerder smaakt. Een smeuïge bite gegarandeerd.

Laat ‘m even lekker staan in vershoudfolie en hij zal alleen maar lekkerder worden. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dat gedaan.

Dit heb je nodig (14 plakken)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur oventijd + 1 uur afkoelen

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten wellen in lauwwarm water.
  • Zeef de bloem en meng met de bakpoeder.
  • Voeg de bruine basterdsuiker, de koek- en speculaaskruiden en een snuf zout toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Klop de appelstroop los met de karnemelk.
  • Schuif de droge ingrediënten naar de zijkanten, zodat je in het midden de bodem ziet. Giet daar de karnemelk met de appelstroop in.
  • Roer met een siliconen spatel tot een samenhangend geheel ontstaat.
  • Laat de rozijnen goed uitlekken. Verdeel ze in enkele slagen over het beslag.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier. Stort het beslag voor de kruidkoek in de vorm.
  • Bak in 50 à 60 minuten gaar. Controleer of de binnenkant goed droog is door met een satéprikker in de kruidkoek te prikken. Als deze er nagenoeg droog uit komt is de kruidkoek gaar.
  • Verwijder de kruidkoek uit de oven en laat ongeveer 30 minuten op een rooster staan. Pak de koek vervolgens in met vershoudfolie en laat volledig afkoelen.

Tips en tricks

  • Je pakt de kruidkoek in met vershoudfolie, zodat ‘ie lekker ‘sticky’ wordt aan de buitenkant. Net als in de winkel 😉
  • Wij gebruikten een appel-kaneelstroop. Die past goed bij de kruidkoek.

Voedingswaarde (per plak)

  • Kcal: 144
  • Eiwit: 3,4 gram
  • Koolhydraten: 30,8 gram
  • Vet: 0,5 gram
  • Vezels: 1,2 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

37 reacties

Laat een reactie achter