Tussendoortjes & snacks

Kruidkoek met rozijnen

Een stevige koek die heerlijk ruikt en nog lekkerder smaakt. Een smeuïge bite gegarandeerd.

Laat ‘m even lekker staan in vershoudfolie en hij zal alleen maar lekkerder worden. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dat gedaan.

Dit heb je nodig (14 plakken)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur oventijd + 1 uur afkoelen

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten wellen in lauwwarm water.
  • Zeef de bloem met de bakpoeder boven een ruime kom.
  • Voeg de bruine basterdsuiker, de koek- en speculaaskruiden en een snuf zout toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Klop de appelstroop los met de karnemelk en voeg dit toe aan de droge ingrediënten.
  • Roer het beslag met een spatel tot een samenhangend geheel.
  • Laat de rozijnen goed uitlekken en roer ze door het beslag.
  • Vet een cakevorm in en doe er eventueel nog een stuk bakpapier in. Stort het beslag in de cakevorm.
  • Bak de kruidkoek in 50 à 60 minuten gaar. Controleer of de binnenkant goed droog is door met een satéprikker in de kruidkoek te prikken. Als deze er nagenoeg droog uit komt is de kruidkoek gaar.
  • Haal de kruidkoek uit de oven en laat in de vorm 30 minuten afkoelen op een (taart)rooster.
  • Pak de kruidkoek in met vershoudfolie en laat verder afkoelen.

Tips en tricks

  • Door de kruidkoek in te pakken met vershoudfolie wordt hij lekker sticky aan de buitenkant. Net zoals de kruidkoek die je in de winkel koopt.
  • Vervang de appelstroop eens door appel-perenstroop of appel-kaneelstroop.

Voedingswaarde (per plak)

  • Kcal: 144
  • Eiwit: 3 gram
  • Koolhydraten: 31 gram
  • Vet: 1 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

45 reacties

Laat een reactie achter