Ontbijt Tussendoortjes & snacks

Kwarkbollen

Kwarkbollen

Het makkelijke aan dit recept is dat we kwark met een smaakje gebruiken. Dat is net wat minder werk dan naturel kwark waar we zelf nog vers fruit doorheen moeten pureren. Hoewel dat natuurlijk wel weer gezonder is šŸ™‚

Dit heb je nodig (acht stuks)

  • 75 gr rozijnen
  • 5 gr bakpoeder
  • 125 grĀ magere aardbeienkwark
  • 125 gr bloem
  • 1 ei
  • 7 gr zonnebloemolie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wel de rozijnen ongeveer 5 minuten in water dat net van de kook is. Giet ze daarna af.
  • Neem een ruime kom en mengĀ daarin alle ingrediĆ«nten die hierboven zijn genoemd. Ons advies: gebruik een spatel en geen garde. Dat werkt niet kan kunnen we jeĀ  vertellen šŸ˜‰
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het beslag in acht ‘bollen’ over de bakplaat. Dit gaat het makkelijkst met twee eetlepels. Een ijsknijper werkt ook. Zorg dat elke bol rondom voldoende ruimte heeft om uit te zetten.
  • Bak de kwarkbollen in 20 minuten af.

Tips en tricks

  • JeĀ kunt de kwarkbollen prima invriezen en ze na het ontdooien even opwarmen in de oven of magnetron.
  • In plaats van aardbeienkwark kun je natuurlijk ook voor een ander smaakje kiezen als je dat lekkerder vindt. Citroen bijvoorbeeld, of kaneel. Mogelijkheden genoeg.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal:Ā 109
  • Eiwit:Ā 3,6 gram
  • Koolhydraten:Ā 19,4 gram
  • Vet:Ā 1,6 gram
  • Vezels:Ā 1,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

5 reacties

  • Makkelijk om te maken, maar kwamen vrij droog en melig uit de oven.
    Warm waren ze nog wel smakelijk, maar eenmaal afgekoeld smaakten ze niet echt lekker meer.

  • Ik ben in boek 1 begonnen. Kijk ook bij de recepten op de site, maar waarom staan er niet het aantal calorieĆ«n enz bij?

  • Recept met walnootolie, zelfrijzend bakmeel, naturel kwark en yoghurt en met klein gesneden gedroogde vruchten erdoor gemaakt. In een papieren muffinvorm gebakken. Erg lekker. Ze drogen wel heel snel uit.

Laat een reactie achter