Ontbijt Tussendoortjes & snacks

Kwarkbollen

Kwarkbollen

Het makkelijke aan dit recept is dat we kwark met een smaakje gebruiken. Dat is net wat minder werk dan naturel kwark waar we zelf nog vers fruit doorheen moeten pureren. Hoewel dat natuurlijk wel weer gezonder is ­čÖé

Dit heb je nodig (acht stuks)

  • 75 gr rozijnen
  • 5 gr bakpoeder
  • 125 gr┬ámagere aardbeienkwark
  • 125 gr bloem
  • 1 ei
  • 7 gr zonnebloemolie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wel de rozijnen ongeveer 5 minuten in water dat net van de kook is. Giet ze daarna af.
  • Neem een ruime kom en meng┬ádaarin alle ingredi├źnten die hierboven zijn genoemd. Ons advies: gebruik een spatel en geen garde. Dat werkt niet kan kunnen we je┬á vertellen ­čśë
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het beslag in acht ‘bollen’ over de bakplaat. Dit gaat het makkelijkst met twee eetlepels. Een ijsknijper werkt ook. Zorg dat elke bol rondom voldoende ruimte heeft om uit te zetten.
  • Bak de kwarkbollen in 20 minuten af.

Tips en tricks

  • Je┬ákunt de kwarkbollen prima invriezen en ze na het ontdooien even opwarmen in de oven of magnetron.
  • In plaats van aardbeienkwark kun je natuurlijk ook voor een ander smaakje kiezen als je dat lekkerder vindt. Citroen bijvoorbeeld, of kaneel. Mogelijkheden genoeg.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal:┬á109
  • Eiwit:┬á3,6 gram
  • Koolhydraten:┬á19,4 gram
  • Vet:┬á1,6 gram
  • Vezels:┬á1,0 gram

Eet smakelijk!

14 reacties

  • Makkelijk om te maken, maar kwamen vrij droog en melig uit de oven.
    Warm waren ze nog wel smakelijk, maar eenmaal afgekoeld smaakten ze niet echt lekker meer.

    • Erg lekker, nu al 2x geprobeerd met appel, kaneel kwark. Een extra eetlepel appelmoes toegvoegd om het iets smeu├»ger te maken. Binnekort varieren met andere kwark en fruit.

  • Ik ben in boek 1 begonnen. Kijk ook bij de recepten op de site, maar waarom staan er niet het aantal calorie├źn enz bij?

  • Recept met walnootolie, zelfrijzend bakmeel, naturel kwark en yoghurt en met klein gesneden gedroogde vruchten erdoor gemaakt. In een papieren muffinvorm gebakken. Erg lekker. Ze drogen wel heel snel uit.

    • Zonnebloemolie heeft een neutrale smaak, vandaar dat de we daarvoor kiezen in dit recept. Olijfolie kan wel, maar dan zal de smaak van het eindresultaat anders zijn.

  • Alles volgens het recept gedaan, na de 20 minuten oventijd waren ze nog erg bleekjes heb ze circa 10 minuten langer in de oven gehad. De smaak is lekker maar vond ze ietsjes te droog. Zou de kwarkbollen best nog wel eens een keer willen maken maar hoe zorg ik dat ze minder droog zijn. Misschien meer zonnebloem olie gebruiken??

    • Het kan zijn dat je oventemperatuur afwijkt waardoor je ze langer hebt moeten bakken. Als je meer zonnebloem olie wil gebruiken is het wel belangrijk te weten dat je dan ook meer calorie├źn toevoegt. Misschien dat je gebruik kunt maken van een losse oventhermometer?

    • Vanmorgen weer eens de kwarkbollen gemaakt…
      Echter de olie vergeten…
      Desalniettemin… de smaak is heerlijk en ze zijn luchtig…

Laat een reactie achter