Ontbijt

Kwarkpannenkoeken

Kwarkpannenkoeken

Grappig eigenlijk op hoeveel verschillende manieren je pannenkoeken kunt maken. Met havermout, met banaan en ei, met melk, karnemelk of zoals in dit recept met kwark.

Met de rozijnen, peer en kaneel geef je bovendien een herfstachtige touch aan dit recept. Heb je daar niet zo’n zin in? Dan kun je de pannenkoekjes natuurlijk ook aftoppen met ander fruit naar keuze. Net waar jij vrolijk van wordt 🙂

Dit heb je nodig (6 pannenkoekjes)

  • 150 gr magere kwark
  • 50 gr bloem
  • 2 eiwitten
  • 20 gr rozijnen
  • 10 gr bakpoeder
  • 2 gr kaneel
  • 1 peer
  • snufje zout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Wel de rozijnen in lauwwarm water.
  • Meng de bloem, kaneel en het zout met de bakpoeder.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten luchtig door de kwark.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg ook de rozijnen toe.
  • Verhit een scheutje olie in de pan en bak kleine pannenkoekjes.
  • Schil de peer en snijd in kleine stukjes.
  • Schep op ieder pannenkoekje een klein dotje kwark en wat stukjes peer.

Tips en tricks

  • Garneer de pannenkoeken met een blaadje munt. Of meng wat fijngehakte munt door de kwark die je bovenop de pannenkoekjes schept.
  • Deze pannenkoeken smaken de volgende dag minstens zo lekker. Maak ze dus gerust even van tevoren klaar.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 91
  • Eiwit: 4,6 gram
  • Koolhydraten: 14,5 gram
  • Vet: 1,8 gram
  • Vezels: 1,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter