Recepten

Lasagne

Lasagne

TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! Klik hier om ons populaire online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.


We maakten eerder nog weleens een lasagne met een ‘laagje’ bechamelsaus en kaas. Een serieus laagje om het zo maar eens te zeggen 🙂 Dat is absoluut lekker, maar niet erg gezond. Vandaar dat we dit keer de bechamelsaus achterwege hebben gelaten. De kaas uiteraard niet, want die moét er gewoon op!

Voor deze lasagne maken we gebruik van dit recept voor bolognesesaus. Mocht je daar nog een portie van in de vriezer hebben dan kun je die dus gewoon gebruiken.

Je kunt de lasagne overigens prima een dag van tevoren maken en in de koelkast zetten. Als je dan uit je werk komt hoef je ‘m alleen nog maar in de oven te doen. En nog een voordeel: je hoeft ook amper iets op te ruimen als je gegeten hebt 😉

Dit heb je nodig (vier personen)

  • 1 grot ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram Italiaanse groente
  • 70 gram  tomatenpuree
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • Italiaanse kruiden
  • 300 gr rundergehakt
  • 120 gr lasagnebladen
  • 120 gr geraspte kaas

Zo maak je het

De bolognesesaus maken

  • Snipper de ui grof en snijd de knoflook fijn.
  • Neem een ruime pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan in een beetje olijfolie.
  • Voeg de Italiaanse groente toe aan de ui en knoflook en laat deze een paar minuten zachtjes meebakken.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat deze ongeveer 2 minuten zachtjes meebakken terwijl je goed blijft roeren. Op deze manier ontzuur je de tomatenpuree en geef je ‘m meer smaak. Let wel op dat de tomatenpuree niet verbrandt.
  • Voeg nu de gezeefde tomaten toe.
  • Roer twee theelepels Italiaanse kruiden en alvast wat zout en peper door de saus.
  • Bak in een koekenpan het gehakt rul. Doe dit op lekker hoog vuur zodat het ook echt bakt en niet suddert. Maak het gehakt op smaak met wat zout en peper en doe het bij de saus in de pan.
  • Laat de saus nog zo’n 20 minuten koken. Proef zo nu en dan om te kijken of de groenten al gaar zijn. Zelf vind ik het lekker als de groenten nog een beetje een bite hebben. Bijkomend voordeel van het tussendoor proeven is dat je ook eventueel nog wat Italiaanse kruiden, zout en peper kunt toevoegen als dat nodig is.

De lasagne opbouwen

  • Begin met een kwart van de bolognesesaus.
  • Leg daarop 60 gr lasagnebladen.
  • Dan weer een kwart van de bolognesesaus.
  • 60 gr lasagnebladen.
  • Het laatste deel van de bolognesesaus.
  • De geraspte kaas.
  • Zet de lasagne ongeveer 35 minuten in de oven op 180 graden.

Tips en tricks

  • Voor vier personen heb je een ovenschaal van ongeveer 2 liter nodig. Dit kun je heel makkelijk testen door met een maatbeker te controleren of er twee liter water in de schaal past.
  • Check van tevoren even of het je lukt om twee lagen van 60 gr lasagnebladen in de schaal te leggen.
  • Leuk om een extra laag van courgette te maken. Snij hiervoor lange plakken met de kaasschaaf. De rest van de courgette gaat dan gewoon in blokjes in de bolognesesaus.
  • Je kunt natuurlijk ook losse groentes nemen in plaats van een zak voorgesneden groentes.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 453
  • Eiwit: 29,5 gram
  • Koolhydraten: 33,2 gram
  • Vet: 21,4 gram
  • Vezels: 4,7 gram

Eet smakelijk!


P.s. wil jij elke dag genieten van de lekkerste recepten en ondertussen 0,5 tot 1 kilo per week afvallen? Project Gezond is alles wat je nodig hebt :) Klik hier om ons online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter