Blog

Lekker buiten eten (en drinken)

We hebben al een aantal prachtige lentedagen achter de rug dit jaar. Grote kans dat je de barbecue al aan hebt gehad. Wij in ieder geval wel!

Vorig jaar hebben we al veel tips gegeven voor een complete en gezonde barbecue dus daar gaan we nu niet te uitgebreid bij stilstaan.

Om het geheugen op te frissen noemen we de belangrijkste tips nog even kort: kies voor mager vlees, leg vooral ook vis en groente op de barbecue, zet lekkere (fruit)salades op tafel, serveer een bruin broodje met tapenade in plaats van een wit broodje met kruidenboter bij de barbecue, wees zuinig met saus of gebruik het helemaal niet als je echt een mooi stuk vlees hebt.

Elke dag barbecueën?

Maar wat als je het liefst elke (zonnige) dag buiten kookt? Natuurlijk steek je de barbecue aan omdat het lekker is maar dat is vast niet de enige reden. De gezelligheid en de heerlijke geur van buiten koken maken de barbecue ook erg populair.

Het goede nieuws is dat je de barbecue prima kunt zien als een verlengstuk van de keuken waarin je je dagelijkse maaltijden maakt.

Vervang de standaard aardappel-groente-vlees maaltijd eens voor een gepofte aardappel, gegrilde groenten en een heerlijke steak of kipspies van de barbecue. Minstens zo gezond en lekker.

Koop er nog een pizzasteen en paellapan bij en je kunt bijna elke dag van de barbecue eten. In die paellapan kun je namelijk ook prima allerlei andere (wok)gerechten maken.

Drankje erbij?

Het ‘probleem’ van de barbecue is dat een biertje of wijntje er zo lekker bij smaakt. Of we daar ook een goede tip voor hebben? Mwah, dat is lastig. In bier en wijn zitten nu eenmaal calorieën, die kunnen wij er niet voor je uithalen 🙂

Dus wordt het – zoals bijna altijd – een kwestie van keuzes maken. Laat je op een ander moment van de dag iets staan of neem je de extra calorieën voor lief?

Handig om te weten: een flesje bier bevat ongeveer 125 Kcal en een glas wijn (125 ml) komt uit op zo’n 100 Kcal.

Af en toe een drankje (of twee) kan dus echt geen kwaad. En op de alcoholvrije dagen zet je gewoon een kan met zelfgemaakt fruitwater op tafel. Ook heerlijk!

Inspiratie nodig? Ga naar projectgezond.nl/fruitwater

Laat een reactie achter