Blog

Lekkers uit Italië

Italië heeft zoveel lekkers te bieden. Heerlijke pasta, pesto, olijfolie, ijs, espresso en ga zo maar door. Oja, Parmezaanse kaas, die moeten we ook zeker even noemen. En pizza. En risotto. Parmaham. Hmmm, de lijst lijkt wel oneindig.

Heel leuk al dat gesmul, maar hoe combineren we dat met de slanke lijn? Daar hebben wij een aantal tips voor.

Geen paniek

Allereerst dit: je hoeft absoluut niet in de stress te schieten van pasta en olijfolie, oftewel koolhydraten en vetten. Sterker nog, je lichaam heeft allebei deze voedingsstoffen nodig om te kunnen functioneren.  Waarom dat precies is laten we nu in het midden maar geloof ons, je hebt echt koolhydraten en vetten nodig.

Leg de nadruk op groente

Neem voor elk gerecht een schep extra groente en wat minder pasta, vlees en (romige) sauzen. Te simpel voor woorden misschien maar het maakt echt een verschil.

Wees zuinig met (olijf)olie

Je lichaam heeft gezonde vetten nodig maar geen enorme hoeveelheden. Een scheutje olie (5 ml) bevat zo’n 40 Kcal. In dit geval maakt een beetje meer of minder dus best wel uit.

Wat dat betreft zijn de oven en de grillpan je beste vriend. In beide gevallen is het namelijk voldoende om je vlees en groente maar heel lichtjes in te smeren met olie.

Geniet, maar eet met mate

Dat o zo bekende zinnetje dat eigenlijk over alcohol gaat is ook heel relevant bij lekker eten. Je kunt alles eten en drinken wat je wilt zolang je het maar met mate doet. Zo kun je best elk weekend één bolletje ijs eten maar eens in de maand vier bollen ijs is een veel minder goed idee.

Drink je graag een goede espresso bij of na het ijs? Doe er dan geen suiker in. Het is even wennen – dat vonden wij ook – maar na twee weken wil je niet eens meer suiker in de koffie. Scheelt toch weer calorieën en je tandarts wordt er ook blij van.

Aan de slag!

Zin om zelf een Italiaanse avond te organiseren? Ga naar projectgezond.nl en zoek eens op ‘pesto’, ‘pizza’, ‘lasagne’, ‘risotto’ of simpelweg op ‘Italiaans’. We hebben genoeg heerlijke recepten voor je klaarstaan 🙂

Deze blog hebben we geschreven voor De DEEN. Het magazine van DEEN Supermarkten. Elke maand verschijnt er een nieuwe editie van De DEEN met daarin ook een blog van ons.

Over de schrijver

Natalia

Natalia heeft twee passies: lekker & gezond eten en hardlopen. Is geen prinses in de keuken, maar geniet des te meer van de kookkunsten van Walter. Lust van kleins af aan geen melk, ei en vis, maar leert dit steeds meer te waarderen door verschillende recepten te blijven proberen. Gek op boerenkool, fruit en risotto. Loopt soms een rondje extra hard, wanneer ze chocola heeft gesnoept of heeft geborreld met paprikachips en een wijntje ;-)

2 reacties

Laat een reactie achter