Alle recepten uit 'Boek 1' Lunch Ontbijt

Luchtige blueberry pancakes

Luchtige blueberry pancakes

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons populaire afslankboek met 40 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.

Blueberry pancakes zijn vooral in Amerika erg populair als ontbijt en inmiddels snappen we heel goed waarom 🙂

Als je graag de dag liever begint met iets hartigs, dan is het zeker de moeite waard om voor dit ontbijt toch een uitzondering te maken. Probeer ze uit en geniet ervan!

Dit heb je nodig (2 personen)

Met de onderstaande ingrediënten maak je ongeveer 6 pancakes. Uiteraard afhankelijk van hoe groot je ze bakt.

  • 135 ml karnemelk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 gr suiker
  • 5 gr bakpoeder
  • 85 gram bloem
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 150 gram blauwe bessen

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Meng in een grote kom de karnemelk, suiker en vanillesuiker.
  • Meng het bakpoeder met de bloem en roer dit door de karnemelk en suiker.
  • Voeg het ei en een snuf zout toe en roer door tot je een mooi glad beslag hebt.
  • Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en doe een schep beslag in het midden van de pan.
  • Leg direct daarna een portie blauwe bessen in het beslag.
  • Zodra het beslag is opgedroogd en er luchtgaatjes beginnen te ontstaan, draai je de pancake om en laat je de andere kant mooi bruin bakken.

Tips en tricks

  • Doe de pancakes die je al gebakken hebt op een bord in de oven op ongeveer 50 graden. Zo blijven ze lekker warm.
  • Ahorn siroop (of maple syrup) vind je sowieso in de natuurwinkel, maar soms ook bij de supermarkt.
  • Lust je geen karnemelk? Geen probleem! Dat proef je niet 🙂 Het maakt de pancakes lekker luchtig.
  • De blueberry pancakes worden in Amerika vaak gegeten met maple syrup (ahorn siroop). Wij hebben dat ook geprobeerd en vonden het heerlijk. Andere mogelijkheden zijn honing, stroop, poedersuiker, Griekse yoghurt, of lekker vers fruit zoals banaan, frambozen en bramen. Uiteraard kun je ze ook gewoon ‘naturel’ eten, aangezien er al heerlijke blauwe bessen in zitten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 328
  • Eiwit: 10 gram
  • Koolhydraten: 56 gram
  • Vet: 6 gram
  • Vezels: 3 gram

Eet smakelijk!

45 reacties

    • Ik betwijfel of de aardbeien goed blijven als je ze met de pannenkoekjes meebakt. Ik zou dan zelf eerder de pannenkoekjes naturel bakken en de aardbeien er los bij serveren. Dat is absoluut lekker 🙂

    • Ik heb het nog nooit gedaan maar volgens mij moet het prima kunnen. Het is wel belangrijk dat je ze goed luchtdicht verpakt zodat ze niet uitdrogen. En nog een tip: doe folie tussen de pannenkoeken voordat je ze invriest zodat je ze makkelijk los van elkaar uit de vriezer kunt halen.

      • Heb ze idd apart verpakt. Ben benieuwd, zal je op de hoogte houden. Ben pas deze week begonnen, maar tot nu toe heerlijk gegeten, zelfs af en toe een beetje teveel voor mij. Maar ik heb net jullie E-mail gekregen en ga zeker met jullie door! Goed bezig, maat dat ga ik morgen op m’n gemakkie doen, ga zo door.

  • Nou Walter de pannenkoeken net achter de kiezen!
    Heerlijk.
    Ben van plaats vijf naar plaats 1 gestegen als beste pannenkoekenbakker.
    Aldus mijn zoon.

  • Ik mis het gedeelte van de voedingswaarde van de pancakes. Ik heb ze vanochtend gegeten en ze waren heerlijk. Onze dochter vond ze ook lekker.

    • Je kan ervoor kiezen om de gewone suiker weg te laten. De vanillesuiker is wel lekker voor de smaak. Wanneer je de pancakes na het bakken toch wat zoeter wil, kun je er wat honing opdoen 🙂

    • prak een banaan door het beslag, maakt het heerlijk zoet en je hebt absoluut geen andere zoetmakers meer nodig.

      Nog een tip, ik gebruik vaak bevroren blauwe bessen, die blijven iets steviger als je ze bakt.

  • Is het mogelijk om (ontdooide) diepvries bessen te gebruiken? Midden in de winter verse bessen wordt een beetje lastig ben ik bang.

  • de recepten zien er lekker uit zeg! Ben aan het overwegen of ik dit programma wil volgen. Vind het nl best lastig als je alleen bent om dan op juiste hoeveelheden uit te komen. Daarnaast eet ik minimaal twee keer per week bij iemand anders… Hebben jullie tips voor mij?

    • Dat is goed om te horen! Om te kijken of het voor jou werkt zou je het natuurlijk eens een weekje kunnen proberen 🙂
      Wat andere leden bijvoorbeeld doen, is voor 2 dagen koken en dan dus een dag herhalen, zo kun je toch optimaal alle ingrediënten gebruiken en hoef je niet iets weg te gooien.

  • Geprobeerd met amandelmeel. Dit is waarschijnlijk verkeerd, want de pannenkoeken mislukte. Jammer want ze zagen er op het plaatje heerlijk uit.

    • Ahh, dat is balen! Ik heb ze zelf nooit met amandelmeel gemaakt dus ik kan er niet heel veel zinnigs over zeggen. Wat was er precies mislukt dan?

    • Het recept is voor 3 personen, daarmee kun je ongeveer 9 pancakes maken. Natuurlijk is dat ook afhankelijk van hoe groot je ze bakt. Als je het recept volgt en er zelf drie neemt dan krijg je 327 Kcal binnen. Dat is een mooi ontbijt als je ongeveer 1.450 Kcal per dag mag eten.

  • Ze zijn heerlijk!! Ik lust absoluut geen karnemelk, maar dat proef je totaal niet. De kinderen en mijn man zijn er ook dol op. Eigenlijk maak ik ze blij met alle gerechten uit boek 1. Dank jullie wel voor alle inspiratie en lekkere recepten, afvallen was nog nooit zo makkelijk.

    • Hoi Wendy!
      Wat een geweldig compliment! We zijn superblij te lezen dat je blij bent met de inspiratie en dat je de recepten lekker vindt 🙂 Dat je nog maar veel lekkers mag maken! (en opeten 😉 )

  • Heb vandaag de blueberry pancakes gemaakt. Ze waren heerlijk! Ik had alleen geen zonnebloemolie in huis en heb eerst olijfie gebruikt, maar toen bakten ze aan. Met margarine ging het iets beter. Zou zonnebloemolie beter werken?

    • De karnemelk zorgt ervoor dat de pancakes extra luchtig worden. Met gewone melk kun je de pancakes ook bakken, ze zijn dat wat minder luchtig.

  • Ik heb het gemaakt met frambozen. Ik heb in ringen wat beslag gegoten, frambozen erop en dun laagje beslag erover weer. Door in RINGEN te bakken worden ze mooi HOOG omdat ze niet uitlopen 🙂 Ik heb 10 gram vanilie suiker gepakt en geen gewone suiker toegevoegd. Alleen dus de frambozen toegevoegd ze waren heerlijk!!!

    • Bedankt voor de tip Gerdy om ringen te gebruiken, was ik nog niet op gekomen.

      Ze smaakte heerlijk vond ze alleen wat minder hoog worden bij mij.

  • Tip: bak de pancakes in een pan met anti-aanbaklaag, zonder boter. Ze verbranden minder snel en worden heel mooi bruin. En gebruik weinig beslag per pancake, dan worden ze perfect rond.

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X