Diner Lunch

Lunchsalade met asperges en beenham

Lunchsalade met asperges en beenham

Asperges, we denken niet dat we er ooit genoeg van gaan krijgen. Zo lekker! Maar dat komt wellicht ook doordat ze niet het jaar rond verkrijgbaar zijn. Dan is het elke keer weer leuk als ze weer in de winkel liggen.

We hebben al flink wat recepten met asperges, maar een lekkere lunchsalade ontbrak nog. Hoog tijd om die te gaan maken dus 🙂 We hebben het weer redelijk klassiek gehouden met ham en een eitje. Waarom? Omdat dat gewoon echt heel lekker is.

Dit keer maken we er zelf een dressing bij. Die overigens ook niet al te ingewikkeld is. Wel even goed op de verhoudingen letten, want een beetje te veel of te weinig van één van de ingrediënten heeft redelijk wat invloed op de smaak.

Al met al een eenvoudig maar o zo smakelijk gerecht. Geen culinaire hoogstandjes, gewoon de juiste ingrediënten met elkaar combineren. Wij vinden vind het heerlijk! En jij hopelijk ook 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr asperges
  • 300 gr roodschillige aardappels
  • 2 eieren
  • 100 gr achterham
  • 125 gr kropsla
  • 50 gr magere yoghurt
  • 30 gr fritessaus
  • 5 gr peterselie
  • 5 gr bieslook
  • citroensap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Boen de aardappelen schoon, snijd ze in grove blokjes en kook ze beetgaar. Spoel ze daarna even kort af en laat ze uitdampen.
  • Schil de asperges, snijd ze in stukken en kook deze ook beetgaar.
  • Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard.
  • Hak de peterselie en bieslook fijn en vermeng dit met de yoghurt en fritessaus. Maak de dressing verder op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Snijd en was de sla en verdeel dit over twee borden. Maak het saladebedje mooi op met de aardappelen, partjes ei, roosjes beenham en uiteraard de asperges. Verdeel daarna de dressing over de borden.

Tips en tricks

  • De eieren kun je prima bij de aardappels in doen om ze te koken. Lekker makkelijk 🙂
  • Met 400 gram asperges bedoelen we het ongeschilde gewicht. Koop je voorgeschilde asperges dan heb je aan 300 gram voldoende.
  • Uiteraard kun je ook andere aardappels gebruiken voor dit recept. Zolang het maar mooie aardappels zijn die je niet hoeft te schillen. Roodschillige aardappelen zorgen er wel voor dat de salade er extra mooi uitziet.
  • De dressing kun je heel goed een dag van tevoren maken. Alle smaken trekken dan goed in en de kruiden worden lekker zacht.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 341
  • Eiwit: 20,4 gram
  • Koolhydraten: 37,9 gram
  • Vet: 9,9 gram
  • Vezels: 7,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

  • Ik heb zojuist jullie boek besteld. Ik ben zeer benieuwd naar de recepten, maar als dit recept een voorbode is, dan komt het vast goed.

Laat een reactie achter