Blog

Lunchtime!

Tips voor een gezonde lunch

Lunchen is meer dan een even gauw een paar ‘bammetjes’ naar binnen werken. Niet dat er iets mis is met brood, maar een beetje variatie is wel zo leuk en gezond. Daarom zetten we in dit artikel de beste lunchtips en –weetjes voor je op een rij.

Warme of koude lunch?

Net als het diner mag de lunch zo’n 25% van je dagelijkse caloriebehoefte bevatten. Het mooie daarvan is dat je deze twee maaltijden dus prima kunt omwisselen wanneer dat beter uitkomt. Zo raar zijn die mensen die tussen de middag warm eten dus helemaal niet 😉

Stem je lunch af op het diner

Weet je al wat je ’s avonds gaat eten? Dan kun je de lunch daarop afstemmen. Bevat het diner relatief veel koolhydraten, kies dan voor een lunch waar juist weer meer eiwit en vet in zit. Op die manier blijft je dag mooi in balans.

Gezonde lunchtips

Lunch je met brood, beleg dit dan zo gezond mogelijk. Een aantal suggesties voor lekker gezond beleg zijn: notenpasta, avocado, vis, hummus en ei. Uiteraard afgetopt met lekkere frisse rauwkost.

Kies altijd voor volkoren brood. Dat bevat de meeste vitaminen, mineralen en vezels. De vezels zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt.

Salades zijn ook een goede keuze voor de lunch. In ons vorige artikel hebben we je al opgeleid tot saladespecialist dus daar gaan we dit keer niet verder op in 🙂

Een flinke kop soep als lunch is ook een prima idee. Die soep maak je de avond van tevoren en warm je tussen de middag even op. Wil je het meenemen naar je werk dan doe je het ’s ochtends (bloedheet) in een thermoskan. Zeker weten dat het rond lunchtijd nog goed warm is!

De laatste gezonde lunch die we hier nog willen noemen is een heerlijke omelet. Uiteraard met veel groente erdoor zoals ui, champignon, spinazie, tomaat en paprika. Verder natuurlijk een beetje kaas en eventueel een lekkere knapperige cracker.

Teveel gedoe?

Neem jezelf dan voor om alleen op het werk brood te eten en de andere dagen meer te variëren. Zoals je ziet zijn er mogelijkheden genoeg dus zou je jezelf tekort doen als je zeven dagen per week brood eet tussen de middag.

1 reactie

  • Leuk artikel, vooral variëren is erg belangrijk. Nog steeds wordt vaak iedere dag hetzelfde in de broodtrommel gedaan (boterham kaas, kipfilet en pindakaas)

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X