Lunch

Lunchwrap met serranoham en heksenkaas

Een wrap als lunch is een lekker alternatief op het bammetje. Écht lekker wordt ‘ie als je hem belegt met supermooie ingrediënten die samen fantastisch smaken. Zo hadden we al een superlekkere carpacciowrap, maar nu vonden we het tijd voor een ander smaakje: serranoham en heksenkaas.

Dit heb je nodig (één wrap)

  • 1 wrap (40 gr per stuk)
  • 30 gr heksenkaas
  • 30 gr serranoham
  • 20 gr komkommer
  • 25 gr semi-zongedroogde tomaatjes
  • 10 gr rucola

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Besmeer de wrap met heksenkaas en beleg vervolgens met serranoham.
  • Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd er dunne reepjes van. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd ze in de lengte één of twee keer doormidden.
  • Beleg de wrap verder met de rucola, komkommer en zongedroogde tomaatjes.
  • Bestrooi naar smaak met peper.
  • Rol de wrap op en snijd één keer (schuin) doormidden.

Tips en tricks

  • Als je geen zin of tijd hebt om de heksenkaas zelf te maken, kan je het kant-en-klaar kopen of ‘gewoon’ roomkaas gebruiken.
  • We hadden bij dit recept eigenlijk een bosuitje bedacht. We kwamen er tijdens het proeven achter dat we die helemaal waren vergeten. We vonden het zonder bosui al heerlijk, maar voeg gerust een klein beetje toe als je het hebt liggen. We denken namelijk dat het goed past bij de rest van de ingrediënten.
  • Als je de wrap in kleine stukjes snijdt kun je ‘m ook prima gebruiken als lekker borrelhapje 🙂 

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 322
  • Eiwit: 15,7 gram
  • Koolhydraten: 26,8 gram
  • Vet: 16,1 gram
  • Vezels: 3,7 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter