Recept inspiratie

Maaltijden invriezen

Een drukke dag en op tijd weer de deur uit moeten? Of gewoon druk druk druk? We kennen het allemaal. Hoe handig is het dan om wat in je diepvriezer te hebben liggen? Een goede planning is daarvoor al het halve werk. Onze tip: Kook wat in het voren dan heb je daar op een ander moment profijt van. Wij hebben een aantal maaltijden die je prima in een grotere hoeveelheid kunt koken en vervolgens kunt invriezen voor je op een rijtje gezet. 

Nasi goreng

Makkelijk te maken in een grote portie en na ontdooien hoef je alleen nog maar je eitje te bakken. Veel sneller wordt het niet. Net als nasi is bami natuurlijk ook zo’n ideaal recept om in te vriezen.

Bekijk het recept: nasi goreng.
Nasi goreng

Klassieke bolognesesaus

Maak van deze saus meteen een flinke hoeveelheid. Je hebt dan slecht eenmaal te maken met de ‘prutteltijd’ van deze saus. Na ontdooien hoef jij alleen nog je pasta te koken en je kunt aan tafel.

Bekijk het recept: klassieke bolognesesaus.
klassieke bolognesesaus

Opruimgroentesoep

Dit recept is echt een win-winsituatie. Je kunt namelijk je koelkast meteen even leegruimen en de restjes groente gebruiken in deze soep. Vervolgens vries je porties in zodat je altijd een lekker gezond tussendoortje hebt staan. En je hebt niets weg hoeven gooien.

Bekijk het recept: opruimgroentesoep.
Opruimgroentesoep

Ovenschotel met varkenslapjes en appel

Met ovenschotels kun je meerdere kanten op. Of je maakt een schotel, eet een deel en vriest de rest in. Of je maakt de schotel van te voren klaar en bakt ‘m later op de dag af. Vries je een ovenschotel in? Verwarm ‘m dan op een lagere oventemperatuur, anders krijg je zo’n zwarte bovenkant 😉

Bekijk het recept: ovenschotel met varkenslapjes en appel.

Goulash met rijst

Goulash is ook echt zo’n typisch gerecht wat je goed kunt invriezen. Rijst koken en klaar.

Bekijk het recept: goulash.

Jouw nieuwe favoriete gehaktbal

Gehakt in de aanbieding? Koop meteen wat meer en draai een grotere hoeveelheid gehaktballen. Ben je de volgende keer snel klaar als je een keer aardappels, vlees en groente op het menu hebt staan. Maak ook wat kleine snackballetjes ;-).

Bekijk het recept: jouw nieuwe favoriete gehaktbal.
Jouw nieuwe favoriete gehaktbal

Chili con carne

Chili con carne is een ideaal gerecht om in te vriezen. Zelfs geen tijd om rijst te koken? Met een wrap of snee brood erbij heb je ook een complete maaltijd.

Bekijk het recept: chili con carne.

Rijkgevulde rundvleeskroketten

We raden je aan om deze kroketten in een grotere hoeveelheid te maken. Het is een aardig klusje en je aanrecht heeft daarna wel een poetsbeurtje nodig 😉

Bekijk het recept: rijkgevulde rundvleeskroketten.
Rijkgevulde rundvleeskroketten

Pindasoep

Deze soep kun je ook goed invriezen. Langzaam opwarmen en eventueel iets verdunnen met water als je soep wat te dik is geworden.

Bekijk het recept: pindasoep.
Pindasoep

Groenteloempia’s met ei

Deze loempia’s zijn een heerlijk klusje om te maken. Maak er gerust wat meer en vries ze in. Je kunt vervolgens de bevroren loempia’s in de oven bakken.

Bekijk het recept: groenteloempia’s met ei.
Groenteloempia's met ei

Welk gerecht vries jij vaak in?

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

6 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X