Diner Lunch Vegetarisch recept

Maaltijdsalade met brie en frambozen

Maaltijdsalade met brie en frambozen

Als we ‘brie’ zeggen, denk je vast niet meteen aan ‘frambozen’. Nee toch? Eerder aan appel, of toast, of honing.

Toen we dit recept voor jullie bedachten, hadden wij natuurlijk al vertrouwen in de combi: brie en frambozen.

Toen we het eenmaal proefden waren wij helemaal happy. Ieder ingrediënt komt tot z’n recht. En die dressing 🙂 🙂

Hopelijk zijn jullie ook happy!

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 100 gr fusilli
  • 1 snee brood
  • 80 gr brie
  • 15 ml olijfolie
  • 0,5 rode ui
  • 0,5 paprika
  • 100 gr komkommer
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 100 gr rucola slamelange
  • 100 gr frambozen

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Snijd de korsten van de snee brood. Snijd de binnenkant van de snee brood in blokjes.
  • Snijd de brie in blokjes.
  • Meng de broodblokjes en de brie met 5 milliliter olijfolie. Bestrooi met ruim peper en zout.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de stukjes brood en brie erover. Zet voor ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Snijd de rode ui in kwartringen, de paprika en komkommer in blokjes en de cherrytomaten in kwarten.
  • Meng de gesneden groenten en de fusilli in een saladekom door de rucola slamelange.
  • Doe 50 gram van de frambozen samen met de rest van de olijfolie in een blender. Meng tot een gladde dressing. Maak de frambozendressing op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade over de borden. Top af met de broodcroutons, blokjes brie en de rest van de frambozen. Serveer de frambozendressing ernaast.

Tips en tricks

  • Maak de broodcroutons extra smaakvol door tegelijk met de olijfolie ook wat knoflookpoeder en oregano toe te voegen.
  • Je kunt de brie ook koud als topping toevoegen aan de salade. De brie is dan wat plakkeriger. Door het mee te bakken met de blokjes brood wordt het zachter en smeuïger.
  • Voor de dressing hebben wij frambozen uit het vriesvak gebruikt. Door de salade hebben we gekozen voor verse frambozen, maar je kunt ook daar kiezen voor frambozen uit de vriezer.
  • Meng een deel van de frambozendressing alvast door de salade.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 502
  • Eiwit: 18 gram
  • Koolhydraten: 56 gram
  • Vet: 22 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

Laat een reactie achter