Recepten

Maaltijdsalade met brie en frambozen

Maaltijdsalade met brie en frambozen

Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Als we ‘brie’ zeggen, denk je vast niet meteen aan ‘frambozen’. Nee toch? Eerder aan appel, of toast, of honing.

Toen we dit recept voor jullie bedachten, hadden wij natuurlijk al vertrouwen in de combi: brie en frambozen.

Toen we het eenmaal proefden waren wij helemaal happy. Ieder ingrediënt komt tot z’n recht. En die dressing 🙂 🙂

Hopelijk zijn jullie ook happy!

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 100 gr rucolamelange
  • 100 gr fusilli
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 100 gr komkommer
  • 80 gr brie
  • 0,5 paprika
  • 0,5 rode ui
  • 1 snee brood (zonder korsten)
  • 100 gr frambozen
  • 15 ml olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd het brood en de brie in blokjes en meng ze met 5 milliliter olijfolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de stukjes brood en brie erover. Zet voor ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Snijd de ui, paprika, komkommer en cherrytomaatjes in stukjes en meng door de sla.
  • Doe 50 gram frambozen samen met de olijfolie in een blender. Meng tot een gladde dressing en maak op smaak met (zwarte) peper en zout.
  • Serveer de sla met de fusilli, broodcroutons en brie en met de andere 50 gram frambozen. Overgiet met de frambozendressing.

Tips en tricks

  • Je kunt de brie er ook koud doorheen doen. Dan is de brie wat plakkeriger. Door het mee te bakken met het brood wordt het wat zachter en smeuïger.
  • Voor de dressing hebben wij frambozen uit het vriesvak gebruikt. Door de salade hebben we gekozen voor verse frambozen, maar je kunt daar ook kiezen voor frambozen uit de vriezer.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 502
  • Eiwit: 17,5 gram
  • Koolhydraten: 55,7 gram
  • Vet: 22,0 gram
  • Vezels: 4,8 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Natalia

Natalia heeft twee passies: lekker & gezond eten en hardlopen. Is geen prinses in de keuken, maar geniet des te meer van de kookkunsten van Walter. Lust van kleins af aan geen melk, ei en vis, maar leert dit steeds meer te waarderen door verschillende recepten te blijven proberen. Gek op boerenkool, fruit en risotto. Loopt soms een rondje extra hard, wanneer ze chocola heeft gesnoept of heeft geborreld met paprikachips en een wijntje ;-)

2 reacties

Laat een reactie achter