Recept inspiratie

Maaltijdsoepen

Soms heb je gewoon zin in een kom dampende soep. En hoe lekker is het dan als deze zo rijk gevuld is dat dit meteen je hele maaltijd is?

Bruine bonensoep

Bruine bonensoep is ontzettend vullend. Lekker met de schijfjes wortel en reepjes speklap.

Bekijk het recept: bruine bonensoep.

Pittige kerriesoep

Deze soep kun je zo pittig maken als je zelf wilt. Veel groente, rijst en een gekookt eitje maakt je soep helemaal compleet.

Bekijk het recept: pittige kerriesoep.
Pittige kerriesoep

Erwtensoep

De meest bekende maaltijdsoep is wel de erwtensoep. Lekker lang laten pruttelen voor het lekkerste resultaat.

Bekijk het recept: erwtensoep.
Erwtensoep

Italiaanse minestrone

Minestrone is een Italiaanse soep waar veel groente in gaat. Vaak zijn dat de groenten van het seizoen. Verder is er geen vast recept voor deze soep. Wij delen onze favoriet met groenten die het hele jaar verkrijgbaar zijn, zodat je altijd kunt genieten van deze voedzame maaltijdsoep.

Bekijk het recept: Italiaanse minestrone.
Italiaanse minestrone

Noedelsoep met kip en verse groenten

Deze soep mag absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Met deze soep maak je namelijk absoluut vrienden. Een complete maaltijd met stukjes kip, noedels en veel groente.

Bekijk het recept: noedelsoep met kip en verse groenten.
Noedelsoep met kip en verse groente

Gumbo met cajunkruiden

Dit Amerikaanse gerecht zou iedereen een keer gemaakt moeten hebben. Vooral lekker op een koude dag vanwege de verwarmende cajunkruiden.

Bekijk het recept: gumbo met cajunkruiden.

Soto Ajam

Deze heerlijke kippensoep kan je prima eten als maaltijdsoep doordat er zowel rijst als glasnoedels ingaan. Goed vullend en heerlijk van smaak.

Bekijk het recept: soto Ajam.

2 reacties

  • Wat een goed idee, zo’n thema recept inspiratie. Vd week dacht ik, wat zou het handig zijn, om alle soepen of alle salades, etc als groep makkelijk te vinden.
    En bingo!
    Gr Daphne

  • Kan ik gewoon een willekeurige avondmaaltijd uit het weekmenu vervangen door een maaltijdsoep? Ik vind soep heerlijk, vooral op zondag, maar er staan weinig soepen in de weekmenu’s. Voorheen aten we elke zondag soep… Probeer de weekmenu’s zo nauwkeurig mogelijk te volgen, omdat ik merk dat het helpt bij het afvallen. Wil dat niet in het geding brengen zolang de kilo’s eraf moeten.

Laat een reactie achter