Diner Vegetarisch recept

Mac and cheese

Mac and cheese

Een gerecht dat al een heel tijd op het ‘to cook’ lijstje van Natalia stond. De mac and cheese. We hebben wel aardig ons best moeten doen om het qua calorieën een beetje binnen de perken te houden. Dat tikt namelijk aardig aan met bloem, boter en twee soorten kaas.

Maar het is gelukt! En uiteindelijk mag je nog best wat kaas over de schotel strooien. Vind je 50 gram toch te weinig dan kun je er altijd nog voor kiezen om ‘per ongeluk’ een beetje uit te schieten. Maar dat heb ik uiteraard nooit gezegd 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr macaroni
  • 100 gr champignons
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gr kaas
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem
  • 200 ml melk

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Smelt de boter in een steelpan en zet het vuur laag. Bak de bloem een paar minuten zachtjes mee en voeg vervolgens de melk toe. Laat de saus al roerend aan de kook komen.
  • Voeg de kaas toe aan de saus en maak op smaak met peper en zout.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de champignons en courgette in kleine stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook en ui aan en bak op hoog vuur de courgette en champignons mee. Maak het groentemengsel op smaak met peper en eventueel zout.
  • Vet een ovenschaal in en meng hierin de macaroni, groenten en kaassaus.
  • Strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover en zet ongeveer 20 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Blijf goed roeren tijdens het maken van de saus. Voor je het weet is je sausje aangebrand 🙁
  • Voeg eventueel verse peterselie toe aan de kaassaus. Erg lekker!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 545
  • Eiwit: 22 gram
  • Koolhydraten: 55 gram
  • Vet: 23 gram
  • Vezels: 7 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

  • Hallo,
    Mijn complimenten voor de heerlijke recepten!
    Wat ik me wel af vraag ;ik zie aardappels en pasta voorbij komen dat is toch not done tegenwoordig?

    Pasta en aardappels zijn toch dik makers?

    • Wij zijn van mening dat aardappels en pasta prima kunnen! Het ligt alleen aan je de hoeveelheid :-). In onze menu’s passen we dit precies voor je in zodat je elke dag de juiste hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten binnenkrijgt.

  • Ik zit een beetje inspiratie op te doen en ben door jullie heerlijke recepten aan het snuffelen. Wilde even iets anders maken dan uit de boeken. Is van dit recept ook een dagmenu (in de app misschien?)

Laat een reactie achter