Tussendoortjes & snacks

Makkelijke aioli

Echte aioli bestaat voornamelijk uit romig gevijzelde en opgeklopte knoflook met heel veel olie. Omdat het maken van echte aioli een ware ambacht is, wordt in veel keukens gebruik gemaakt van ei of eigeel om tot een gebonden lobbige aioli te komen. 

Wij besparen je beide opties! Want:

  1. Gevijzelde knoflook en heel veel olie past qua calorie├źn maar moeizaam binnen onze dagmenu’s. 
  2. Een ei(geel) met veel olie wordt mayonaise. Een ei(geel) met slechts 15 milliliter olie wordt veel geknoei, een beetje gedoe en geen mayonaise ­čśë

We gunnen je wel een smaak die dicht bij een echte aioli komt. We hebben gewikt, gewogen, geproefd en ge├źxperimenteerd en konden vervolgens niet afblijven van deze smeu├»ge creatie. 

Zeker in combinatie met de grissini is deze aioli echt een feestje. Dus vergeet die vijzel, dat ei en heel veel olie en vier dat feestje met deze lekkere, verantwoorde en snelle aioli!

Dit heb je nodig (100 gram)

  • 20 gr fritessaus
  • 40 gr Griekse yoghurt
  • 15 ml olijfolie
  • mespunt mosterd
  • 3 teentjes knoflook
  • citroensap┬á

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Meng de fritessaus met de Griekse yoghurt, olijfolie en mosterd.
  • Pers de teentjes knoflook boven het mengsel en roer alles goed door. Maak de aioli op smaak met versgemalen peper, citroensap en eventueel zout.

Tips en tricks

  • Maak de aioli met een goede olijfolie.
  • Je kunt alle ingredi├źnten voor de aioli ook in een keukenmachine doen en volledig glad draaien. Dit is met name handig als je een grote hoeveelheid ineens wilt maken.
  • De aioli is heerlijk bij onze grissini!

Voedingswaarde (per 100 gram)

  • Kcal: 210
  • Eiwit: 3 gram
  • Koolhydraten: 4 gram
  • Vet: 19 gram
  • Vezels: 13 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

Laat een reactie achter