Jullie kunnen geen genoeg krijgen van snelle ovengerechten. En wij begrijpen dat! Met enkele minuten heb je een lekkere én gezonde complete maaltijd in de oven staan en ondertussen kan je op je gemak de keuken opruimen. Zonder stress aan tafel, wie wil dat nou niet?
Bakplaat, traybake, ovenplaat en groenteplaat recepten zijn niet zonder reden ontzettend geliefd 😉
Dit heb je nodig (twee personen)
- 400 gr krielen met schil
- 200 gr kabeljauwhaasje
- 200 gr courgette
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 5 gr dille
- 0,5 citroen
- 10 ml olijfolie
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de krielen en snijd in kwarten. Kook ze in water met een snuf zout in ongeveer 5 minuten voor.
- Snijd de kabeljauw in blokjes.
- Snijd de courgette, paprika en rode ui in stukken. Meng de stukken samen met de kabeljauw en krielen door elkaar.
- Hak de knoflook en dille fijn.
- Maak een dressing van de knoflook, dille, het sap van de halve citroen en de olijfolie.
- Verdeel de dressing over de ingrediënten.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar alle ingrediënten op.
- Zet de bakplaat 20 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om zodat alles een mooie kleur krijgt.
Tips en tricks
- Wil je de bakplaat nog sneller in de oven zetten? Zelfs dat zou kunnen. Tegenwoordig vind je in het koelvak van de supermarkt namelijk zakken met voorgesneden ovengroente.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 355
- Eiwit: 23 gram
- Koolhydraten: 51 gram
- Vet: 6 gram
- Vezels: 2 gram
Kan het ook met kabeljauwfilet?
Ja hoor, dat kan ook.
Dat komt op hetzelfde neer! 🙂
Kabeljauwhaas is het dikke gedeelte van de vis, veel duurder maar wel lekkerder
Volgende week ga ik de ovenplaat met kabeljauw en groenten maken,lijkt mij heerlijk!
Wel Jammer dat vishandel op het dorp nu wegens vakantie gesloten is….
Dat is te toevallig, mijn vishandel ook, voor het eerst in jaren.
Zou zo maar kunnen dat een bij elkaar in de buurt wonen.
Ik ga het straks maken, lijkt me heerlijk. Ik mis alleen in t recept wat kruiden….lijkt me dan wat flauw worden dus ik ga t oppimpen met wat peper en zout…..
En hoe smaakte het met peper en zout en verder zonder kruiden?