Tussendoortjes & snacks

Mango ijs

Oke, we zullen gelijk bekennen: we hebben weer eens een recept gepikt van Jamie Oliver. Ook met dit recept laat hij weer zien dat een paar kleine toevoegingen een groot verschil kunnen maken.

Wij hadden dit ijs namelijk al eens eerder gemaakt door simpelweg mangostukjes en yoghurt door elkaar te mixen. Dat smaakt al erg goed. Maar met een beetje limoensap en een paar muntblaadjes verandert dit ijs van ‘smaakt goed’ in ‘oh yeah!’ 🙂

Dit heb je nodig (300 gr ijs)

  • 180 gr mangostukjes (diepvries)
  • 120 gr magere yoghurt
  • 0,5 tot 1 eetlepel limoensap
  • 4 muntblaadjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 5 minuten

  • Doe de mangostukjes (direct uit de diepvries) samen met de yoghurt in een kom. Voeg vervolgens vier muntblaadjes en een halve tot hele eetlepel limoensap toe. Zelf heb ik een hele eetlepel gebruikt, maar iets minder kan ook.
  • Mix alles met de staafmixer (of in een hakmolen) door elkaar tot je een mooie gladde massa hebt.

Tips en tricks

  • Je kunt dit ijs ook prima maken met een ‘hakmolen’ die vaak bij een staafmixer zit. Dit hebben we zelf ook gedaan. Wel moet je af en toe stoppen met mixen en alles even ‘lospeuteren’ zodat de hakmolen zijn werk weer kan doen.
  • Het kan zijn dat het ijs door het mixen iets te ver opwarmt en te zacht wordt. Zet het dan heel even terug in de vriezer.
  • Hou je ijs over dan kun je dit uiteraard weer invriezen. Het wordt wel erg hard, dus haal het op tijd uit wanneer je de rest wilt opeten. We schatten zo in dat een minuut of 20 van tevoren goed is.
  • De limoen die je overhoudt kun je goed gebruiken om je dagelijkse portie water mee op te leuken 🙂

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 54
  • Eiwit: 2,5 gram
  • Koolhydraten: 9,8 gram
  • Vet: 0,1 gram
  • Vezels: 0,9 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

  • Hoi Walter,

    Het ziet er smakelijk uit.

    Zelf houd ik van zoet. Munt en limoen maken het in mijn ogen zuur. Is een (deel van een) vanillestokje een optie in plaats van de limoen en de munt? Of kan ik voor de zoete smaak volstaan met alleen de yoghurt en mango? Het moet ook weer niet te zoet zijn. Indien vanille. Wat adviseer voor hoeveelheid?

    Groetjes Linda

    • De limoen en munt maken het ijs in combinatie juist heerlijk fris! Natuurlijk kun je er voor kiezen om vanille toe te voegen. De hoeveelheid hangt dan echt af van je eigen smaak 🙂

Laat een reactie achter