Diner Lunch

Marokkaanse pompoensoep

Marokkaanse pompoensoep

We hebben al een redelijk klassieke pompoensoep online staan, maar deze variant is toch wel weer heel anders.

De kikkererwten krijgen echt pit door de ras el hanout kruiden. Ik vind het een goede combi. De pompoenpitten en de kokosrasp maken het feestje compleet. Heerlijk 🙂

Ellemieke, hartelijk dank voor het insturen van deze lekkere en originele pompoensoep!

Dit heb je nodig (1.200 ml)

  • 400 gr pompoen
  • 150 gr gewelde kikkererwten
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel ras el hanout-kruiden
  • 10 gr pompoenpitten
  • 10 gr kokosrasp
  • 5 gr koriander (garnering)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 60 minuten 

  • Wel de kikkererwten volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Kook de pompoenblokjes gaar in de kippenbouillon en pureer tot een gladde massa.
  • Kook de gewelde kikkererwten in 30 á 45 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken.
  • Snipper de rode ui en fruit ze aan in een scheutje olie. Voeg de kikkererwten en de ras el hanout-kruiden toe en bak ongeveer 3 minuten op hoog vuur mee.
  • Strooi de kokosrasp over de kikkererwten.
  • Schep de pompoensoep in een kom en schep de kikkererwten en ui erbij.
  • Garneer met pompoenpitten en koriander.

Tips en tricks

  • De kikkererwten moeten na het wellen 150 gram wegen. Koop je kikkererwten uit blik dan heb je een ‘uitlekgewicht’ van 150 gram nodig. Gebruik je gedroogde kikkererwten dan heb je ongeveer 90 gr nodig. Na het wellen weegt dit dan 150 gram.
  • De pompoenpitten kun je in een droge pan licht roosteren.
  • Ras el hanout-kruiden gebruik je ook in dit fijne recept met zoete aardappel!

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 47
  • Eiwit: 1,7 gram
  • Koolhydraten: 3,9 gram
  • Vet: 2,4 gram
  • Vezels: 1,5 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter