Recepten

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Heb jij ons nieuwe boek al? Klik hier voor meer info.


Weet je wat misschien wel het allerleukste is aan het ‘werk’ dat wij hebben? Dat je echt nooit uitgeleerd bent. Er valt altijd wel weer wat nieuws te ontdekken. Zo had ik echt nog nooit gehoord van melanzane alla parmigina. En dat terwijl het een gerecht is dat door hele volksstammen gegeten wordt. Althans, dat idee krijg ik als ik ernaar zoek op Google. Zo ongeveer elke (food)website heeft een recept voor melanzane alla parmigiana online staan. Behalve wij…

Maar daar komt vanaf vandaag dus verandering in! Zie hier ons recept voor deze heerlijke Italiaanse ovenschotel met onder andere aubergine, tomaat en Parmezaanse kaas. Ik heb er heerlijk van gesmuld 🙂

Bedankt Monique, voor het tippen van dit gerecht!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr tomatenblokjes
  • 50 gr mozzarella
  • 50 gr ricotta
  • 20 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 10 gr basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de aubergine in plakjes en bestrooi ze met zout. Leg de plakjes aubergine in een vergiet en laat het vocht eruit lekken.
  • Meng in een kom de ricotta met de mozzarella, de tomatenblokjes en de helft van de Parmezaanse kaas. Roer vervolgens het ei en de fijngehakte basilicum erdoor. Voeg ook wat peper en zout toe. Houd er wel rekening mee dat je ook al zout op de aubergineplakken hebt gedaan.
  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn en fruit aan in een grote koekenpan. Die grote pan is straks nodig voor de plakken aubergine. Laat de knoflook en ui afkoelen en meng door de tomaten-kaassaus.
  • Dep het zout van de aubergine en bak alle plakken aan beide kanten bruin. Ondanks dat je zojuist al een grote koekenpan het gepakt, moet je er rekening mee houden dat je niet alle plakken tegelijk kan bakken. Dit kost dus even wat tijd.
  • Vet een ovenschaal in en begin met een laagje tomaten-kaassaus. Doe dat zo: verdeel de portie saus eerst in twee gelijke delen. Doe één van de twee delen nog eens doormidden zodat je twee kwarten hebt. Die twee kwarten gebruik je als bodem en als toplaag. De helft die over is gebruik je voor de tussenlaag.
  • Bedek de eerste laag saus (een kwart dus) met plakjes aubergine en giet nu de andere helft van de saus er volledig over.
  • Bedek ook deze laag met plakjes aubergine en giet het restant van de saus (ook een kwart) eroverheen. Bedek deze laatste laag saus met het restant van de Parmezaanse kaas.
  • Zet de schotel nu in de oven voor 30 à 40 minuten.

Tips en tricks

  • Snijd eerst één plak van de aubergine zodat je kunt ‘meten’ hoeveel plakken je ongeveer nodig hebt om je ovenschaal twee keer te kunnen vullen. Daar kun je dan rekening mee houden bij het bepalen van de dikte van de plakken.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

4 reacties

  • Ik heb jullie boek en ben zeer enthousiast hierover. maar ik vind het ook leuk om onder het kopje “recepten”weer nieuwe recepten te proberen. Ik vind het alleen jammer dat er niet het aantal calorieen bij staat. Kan dit er bij vermeld worden?

    • De recepten met voedingswaardes zijn alleen beschikbaar voor onze online leden. Vandaar dat je deze informatie hier niet terug ziet.

Laat een reactie achter