Recepten

Mexicaanse kaasdip

MexicaanseKaasdip

Gek op kaas en dippen? Dan wil je absoluut deze kaasdip maken!

Toegegeven: het is niet de meest calorie-arme dip, maar hij is ontzettend lekker. Serveer ‘m op een feestje of borrel met tortillachips bijvoorbeeld of dip je vers gesneden groente erin. Dat zal zeker in de smaak vallen!

Ben jij trouwens een enkel- of een dubbeldipper? šŸ˜‰

Dit heb je nodig (175 gr)

  • 100 gr cheddar (plakken)
  • 1 groene jalapeƱo
  • 60 gr magere yoghurt
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • limoensap (naar smaak)
  • optioneel: chilipoeder

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Smelt de cheddar ‘au bain marie’.
  • Hak de groene jalapeƱo zo fijn mogelijk en meng door de gesmolten kaas.
  • Roer de yoghurt samen met de komijnpoeder door de kaas en maak op smaak met chilipoeder, peper, zout en limoensap.
  • Zet in de koelkast en serveer de kaasdip koud.

Tips en tricks

  • Je kunt de helft van de yoghurt vervangen door crĆØme fraĆ®che voor een wat stevigere dipsaus met een meer smeerkaasachtige structuur. Dat is ook erg lekker. Je ‘dipt’ dan wel wat meer calorieĆ«n.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal:Ā 164
  • Eiwit: 10,1 gram
  • Koolhydraten: 6,5 gram
  • Vet: 10,8 gram
  • Vezels: 0,2 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter