Diner Vegetarisch recept

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse Lasagne

Een goede lasagne bestaat uit allemaal smaakvolle laagjes. De bekendste lasagne is natuurlijk de klassieke Italiaanse variant. Maar heb je de Mexicaanse versie al wel eens geproefd? 

Mexicaanse lasagne is net als de ‘gewone’ lasagne ultiem comfortfood. De pastabladen vervang je voor wraps en de Italiaanse groenten maken plaats voor onder andere kidneybonen en maïs. In elk laagje zitten zoete rozijnen verstopt, die een hapje verrassend lekker maken. De topping die blijft ongewijzigd, want het laagje gesmolten kaas bovenop mag niet ontbreken bij een lasagne.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 40 gr rozijnen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 70 gr maïs
  • 60 gr kidneybonen
  • 1 teentje knoflook
  • 5 gr Tex-Mex kruiden
  • 300 gr gezeefde tomaten
  • 3 wraps (40 gr per stuk)
  • 40 gr geraspte kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten + 15 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wel de rozijnen 5 minuten in heet water. Laat ze vervolgens uitlekken.
  • Snijd de paprika in dunne repen en de rode ui in halve ringen.
  • Spoel de maïs en kidneybonen schoon en laat ze goed uitlekken.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten zachtjes aan.
  • Bak de paprika enkele minuten mee.
  • Voeg de maïs en kidneybonen toe en bak mee.
  • Voeg de Tex-Mex kruiden, gezeefde tomaten en rozijnen toe en laat de saus even zachtjes pruttelen.
  • Snijd de wraps door midden.
  • Verdeel 1/3 deel van de saus met groenten over de bodem van de ovenschaal. Bedek met een laag van 2 halve wraps. Herhaal dit nog tweemaal.
  • Strooi daarna de geraspte kaas bovenop de laatste laag wraps.
  • Zet de lasagne voor 10 à 15 minuten in de oven.

Tips en tricks

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 509
  • Eiwit: 18 gram
  • Koolhydraten: 75 gram
  • Vet: 16 gram
  • Vezels: 4 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

  • Uiteraard zoals vele recepten weer heerlijk,ik heb alles gemaakt wat toegestuurd is.Ik heb zelfs de 5boeken

  • De mexicaanse Lasagne is echt heel lekker. Wij deden er als extra dungesneden ijsbergsla overheen, nog lekkerder vonden we. Dubbele portie gemaakt, klopt beter met de inhoud van blikjes en pakjes, ik weet alleen niet of het in te vriezen is…..

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X