De Mexicaanse keuken kenmerkt zich door het gebruik van heerlijk geurige kruiden en een grote diversiteit aan groentes. Maïs, tomaten en chilipepers komen bijna in elk recept wel terug.
Nachoschotel met gehakt en kaas
Dit is wel onze absolute topper! Een heerlijke ovenschotel afgetopt met nacho’s en kaas.
Bekijk het recept: nachoschotel met gehakt en kaas.
Mexicaanse kaasdip
Deze pittige dip is heerlijk met een stukje stokbrood maar ook met wat rauwkost een echte smaakmaker.
Bekijk het recept: Mexicaanse kaasdip.
Mexicaanse salade met couscous en tomatensalsa
Misschien verwacht je niet zo snel couscous in de Mexicaanse keuken, maar bij deze salade past het echt perfect.
Bekijk het recept: Mexicaanse salade met couscous en tomatensalsa.
Taco’s
Uiteraard mogen taco’s niet ontbreken in dit lijstje.
Bekijk het recept: taco’s.
Chili con carne
Chili con carne is ook ideaal om je groentela leeg te maken. Blikje bonen erdoor, flink wat chilipeper voor de echte Mexicaanse smaak en je hebt een heerlijk maaltje op tafel.
Bekijk het recept: chili con carne.
Taco’s met kip en guacamole
De tacoschelpen bakken we kort voor in de oven met wat kaas erop. Zien ze er meteen mooi uit en het geeft extra smaak aan de taco’s.
Bekijk het recept: taco’s met kip en guacamole.
Mexicaanse tortillataart
Deze taart met maïs, bonen en wraps maak je makkelijk van te voren klaar. Even afbakken en genieten maar.
Bekijk het recept: Mexicaanse tortillataart.
Burritos met gegrilde kip en guacamole
Deze burritos met kip en een zelfgemaakte guacamole zijn een feestje op je bord.
Bekijk het recept: burritos met gegrilde kip en guacamole.
Huevos rancheros
In Mexico is dit een typisch ontbijtje. Wij ontbijten liever iets lichter, en hebben er een heerlijke lunch van gemaakt.
Bekijk het recept: huevos rancheros.
Quesedilla’s
De quesedilla is eigenlijk de tosti van Mexico. Lekker ter afwisseling van onze boterhamtosti. Lekker met de pittige groene saus. Of maak ook eens de tomatensalsa erbij. Alsof je zo in Mexico bent!
Bekijk het recept: quesedilla’s.
Fajitas met gehakt en frisse saus
Fajitas maak je voortaan eenvoudig zelf zonder pakje of zakje. De Mexicanen zetten alle ingrediënten op tafel zodat ieder zijn eigen fajita kan vullen. Lekker makkelijk!
Bekijk het recept: fajitas met gehakt en frisse saus.
Nacho lunchsalade
Een heerlijke lunchsalade met nacho’s, bonen en maïs. Een frisse crème fraîche dressing erbij en je kunt de middag weer door.
Bekijk het recept: nacho lunchsalade.
Enchilada’s met pit
Deze maïstortilla’s vul je met een vlees-groentemengsel en overgiet je vervolgens met tomatensaus voordat ze de oven in gaan. Dat maakt een enchilada een enchilada. Serveer er ook eens zelfgemaakte guacamole bij.
Bekijk het recept: enchilada’s met pit.
Laat een reactie achter