Recept inspiratie

Mexicaanse recepten

De Mexicaanse keuken kenmerkt zich door het gebruik van heerlijk geurige kruiden en een grote diversiteit aan groentes. Maïs, tomaten en chilipepers komen bijna in elk recept wel terug.

Nachoschotel met gehakt en kaas

Dit is wel onze absolute topper! Een heerlijke ovenschotel afgetopt met nacho’s en kaas.

Bekijk het recept: nachoschotel met gehakt en kaas.
Nacho schotel met gehakt en kaas

Mexicaanse kaasdip

Deze pittige dip is heerlijk met een stukje stokbrood maar ook met wat rauwkost een echte smaakmaker.

Bekijk het recept: Mexicaanse kaasdip.

Mexicaanse salade met couscous en tomatensalsa

Misschien verwacht je niet zo snel couscous in de Mexicaanse keuken, maar bij deze salade past het echt perfect.

Bekijk het recept: Mexicaanse salade met couscous en tomatensalsa.

Taco’s

Uiteraard mogen taco’s niet ontbreken in dit lijstje.

Bekijk het recept: taco’s.

Chili con carne

Chili con carne is ook ideaal om je groentela leeg te maken. Blikje bonen erdoor, flink wat chilipeper voor de echte Mexicaanse smaak en je hebt een heerlijk maaltje op tafel.

Bekijk het recept: chili con carne.

Mexicaanse tortillataart

Deze taart met maïs, bonen en wraps maak je makkelijk van te voren klaar. Even afbakken en genieten maar.

Bekijk het recept: Mexicaanse tortillataart.
Mexicaanse tortillataart

Burritos met gegrilde kip en guacamole

Deze burritos met kip en een zelfgemaakte guacamole zijn een feestje op je bord.

Bekijk het recept: burritos met gegrilde kip en guacamole.
Burritos met gegrilde kip en guacamole

Huevos rancheros

In Mexico is dit een typisch ontbijtje. Wij ontbijten liever iets lichter, en hebben er een heerlijke lunch van gemaakt.

Bekijk het recept: huevos rancheros.
Huevos rancheros

Quesedilla’s

De quesedilla is eigenlijk de tosti van Mexico. Lekker ter afwisseling van onze boterhamtosti. Lekker met de pittige groene saus. Of maak ook eens de tomatensalsa erbij. Alsof je zo in Mexico bent!

Bekijk het recept: quesedilla’s.

Nacho lunchsalade

Een heerlijke lunchsalade met nacho’s, bonen en maïs. Een frisse crème fraîche dressing erbij en je kunt de middag weer door.

Bekijk het recept: nacho lunchsalade.
Nacho lunchsalade

Enchilada’s met pit

Deze maïstortilla’s vul je met een vlees-groentemengsel en overgiet je vervolgens met tomatensaus voordat ze de oven in gaan. Dat maakt een enchilada een enchilada. Serveer er ook eens zelfgemaakte guacamole bij.

Bekijk het recept: enchilada’s met pit.
Enchiladas met pit

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

Laat een reactie achter