Alle recepten uit ons kookboek 'TOP' Diner Lunch

Mexicaanse salade met couscous en tomatensalsa

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Bij couscous denk je niet direct aan Mexico. Tenminste, wij niet 🙂 Toch is het ons gelukt om deze salade een lekker Mexicaans tintje te geven.

Geen paniek als je geen fan bent van kidneybonen. Ze passen er goed bij en je proeft ze niet heel specifiek terug. Een prima manier dus om een portie van deze gezonde peulvruchten binnen te krijgen.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr kipfilet
  • 130 gr couscous
  • 1 groente- of kippenbouillonblokje
  • 100 gr kidneybonen
  • 100 gr mais
  • handje (ijsberg)sla
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • komijnpoeder
  • Mexicaanse kruiden
  • bosje peterselie of koriander

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik voor extra smaak groente- of kippenbouillon in plaats van water. Roer er tot slot een mespuntje komijnpoeder door. Hou je van pittig dan kun je er ook een beetje cayenne- of chilipoeder doorroeren.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en kruid het met wat peper, zout en eventueel Mexicaanse kruiden.
  • Voor de salsa: hak de knoflook  en peterselie of koriander fijn, snipper de rode ui en snij de tomaten in kleine blokjes. Roer alles door elkaar zodat je een mooie salsa hebt. Maak op smaak met peper en eventueel zout.
  • Spoel de kidneybonen af en doe ze samen met de mais in een pannetje met wat water. Warm het water op maar breng het niet aan de kook. Zodra de bonen en de mais opgewarmd zijn giet je het water af.
  • Bak de kipfilet op hoog vuur goudbruin en gaar.
  • Schep de couscous op twee borden. Verdeel de kipfilet, mais, kidneybonen, sla en salsa erover. Garneer met een beetje peterselie of koriander en eventueel nog met een partje limoen.

Tips en tricks

  • Eigenlijk ‘hoort’ er koriander bij dit gerecht. Als je daar niet van houdt dan is peterselie een prima alternatief.
  • Ook een rood pepertje past prima bij dit gerecht. Snijd ‘m in hele kleine stukjes en strooi deze er als laatst overheen. Reken ongeveer een kwart peper per persoon.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 517
  • Eiwit: 38 gram
  • Koolhydraten: 75 gram
  • Vet: 8 gram
  • Vezels: 9 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X