Diner

Mexicaanse tortillataart

Mexicaanse tortillataart

Aangezien de nachoschotel zo enorm populair is verwachtten we stiekem dat dit recept ook we in de smaak zou vallen. En wat blijkt: veel positieve reacties! Heel fijn! Want we vinden hem zelf ook superlekker 🙂

Dit keer geen Mexicaanse chipjes maar een Mexicaanse taart als diner. We zeggen niet voor niets dat afvallen elke dag weer een feestje kan zijn 🙂
Uiteraard kun je voor de Tex-Mex kruiden uit ons lijstje met kruidenmixen kiezen.

Dit heb je nodig (1 taart / 4 punten)

  • 300 gr rundergehakt
  • 200 gr champignons
  • 100 gr maïs
  • 100 gr crème fraîche
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 3 theelepels Mexicaanse kruiden
  • 75 gr geraspte kaas
  • 4 wraps

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd

De vulling:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de paprika in stukjes en de tomaten en champignons in blokjes. Laat de tomaten even uitlekken.
  • Kruid het gehakt met de Mexicaanse kruiden.
  • Bak het gehakt zonder olie rul. Fruit op het eind de knoflook en ui even mee.
  • Voeg de paprika en champignons toe en bak 3 á 5 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak het kort aan.
  • Schep de maïs en tomaat door de vulling.

De taart in elkaar zetten:

  • Vet een springvorm in.
  • Leg één wrap op de bodem van de ingevette springvorm.
  • Schep 1/3 van de saus op de wrap.
  • Besmeer de volgende wrap met crème fraîche en leg de besmeerde kant op de saus.
  • Schep 1/3 van de saus op de bovenkant van de wrap en leg er weer een met crème fraîche besmeerde wrap bovenop.
  • Herhaal dit nog een keer en smeer de laatste wrap ook aan de bovenkant in met crème fraîche.
  • Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Verhoog op het eind de oventemperatuur voor een lekker knapperig korstje.
  • De wraps passen precies in een springvorm met een diameter van 20cm.

Voedingswaarde (per punt)

  • Kcal: 504
  • Eiwit: 28,3 gram
  • Koolhydraten: 39,3 gram
  • Vet: 25,6 gram
  • Vezels: 4,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

Laat een reactie achter