Aangezien de nachoschotel zo enorm populair is verwachtten we stiekem dat dit recept ook we in de smaak zou vallen. En wat blijkt: veel positieve reacties! Heel fijn! Want we vinden hem zelf ook superlekker 🙂
Dit keer geen Mexicaanse chipjes maar een Mexicaanse taart als diner. We zeggen niet voor niets dat afvallen elke dag weer een feestje kan zijn 🙂
Uiteraard kun je voor de Tex-Mex kruiden uit ons lijstje met kruidenmixen kiezen.
Dit heb je nodig (1 taart / 4 punten)
- 300 gr rundergehakt
- 200 gr champignons
- 100 gr maïs
- 100 gr crème fraîche
- 70 gr tomatenpuree
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 3 tomaten
- 3 theelepels Mexicaanse kruiden
- 75 gr geraspte kaas
- 4 wraps
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd
De vulling:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Snijd de paprika in stukjes en de tomaten en champignons in blokjes. Laat de tomaten even uitlekken.
- Kruid het gehakt met de Mexicaanse kruiden.
- Bak het gehakt zonder olie rul. Fruit op het eind de knoflook en ui even mee.
- Voeg de paprika en champignons toe en bak 3 á 5 minuten op hoog vuur.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak het kort aan.
- Schep de maïs en tomaat door de vulling.
De taart in elkaar zetten:
- Vet een springvorm in.
- Leg één wrap op de bodem van de ingevette springvorm.
- Schep 1/3 van de saus op de wrap.
- Besmeer de volgende wrap met crème fraîche en leg de besmeerde kant op de saus.
- Schep 1/3 van de saus op de bovenkant van de wrap en leg er weer een met crème fraîche besmeerde wrap bovenop.
- Herhaal dit nog een keer en smeer de laatste wrap ook aan de bovenkant in met crème fraîche.
- Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.
Tips en tricks
- Verhoog op het eind de oventemperatuur voor een lekker knapperig korstje.
- De wraps passen precies in een springvorm met een diameter van 20cm.
Voedingswaarde (per punt)
- Kcal: 504
- Eiwit: 28 gram
- Koolhydraten: 39 gram
- Vet: 26 gram
- Vezels: 4 gram
Kruiden van jonnie-boer (picadillo) zijn ook heel lekker.
Ppppffffff weer zo’n heerlijk recept
Deze blijft zeker als favoriet staan
Welke Mexicaanse kruiden gebruik je hiervoor zijn zoveel verschillende?
Je kan de kruiden zelf maken (https://www.projectgezond.nl/zelf-kruidenmixen-maken/) of kant-en-klaar kopen in de winkel. Je kan dan gewoon de variant kiezen die je het lekkerste vindt 🙂
Voor hoeveel personen is dit?
Hoi Dais, op het menu staat hoeveel punten je mag nemen van de taart. Dit hangt af van de hoeveelheid calorieën die je mag hebben.
met aanpassing (mais vergeten) paprika wraps gebruikt en alleen knoflook-paprika-uienpoeder en peper gebruikt, viel het heel goed in de smaakt bij mijn 8 jarige dochter
Gemaakt in een fodmap variant. Bosui ipv ui en zelfgemaakte fodmap Mexicaanse kruidenmix. Knoflookolie ipv knoflook. Smullen maar
In welk boek staat deze? Dan kan ik het dagmenu bekijken
Ik kan ook nergens vinden hoeveel punten je hier van mag ?
Kan je dit sochtends maken en savonds in de oven doen?
kan je deze ook al een dag van te voren maken? vandaag maken morgen in de oven?
De wraps worden dan erg zacht waardoor de taart wat zompig kan worden.