Niet mokken, lekker wokken! Van dit wokgerecht met verse knapperige groente en een zelfgemaakte pinda woksaus word je toch blij?!
Wie denkt dat je net zo goed een schep satésaus door je mie nestjes kan roeren, zal bedrogen uitkomen. Deze pinda woksaus geeft namelijk een veel zachtere smaak aan je wokgerecht door de kokosmelk en is daardoor minder overheersend. Voor je het weet heeft iedereen z’n bordje met mie sliertjes leeg gegeten 🙂
Dit heb je nodig (twee personen)
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 1 rode peper
- 50 gr pindakaas met stukjes
- 150 ml kokosmelk (6% vet)
- 5 ml ketjap asin
- 120 gr mie nestjes
- 1 rode ui
- 150 gr kipfilet
- 200 gr paksoi
- 150 gr sugarsnaps
- 125 gr taugé
Zo maak je het
Bereidingstijd: 50 minuten
- Hak de knoflook en gember fijn. Zet één teentje knoflook apart.
- Fruit het andere teentje knoflook en de gember aan.
- Snijd de rode peper in halve ringetjes en bak even mee.
- Voeg de pindakaas toe en laat zacht worden. Roer kort door.
- Voeg de kokosmelk toe en blijf goed doorroeren.
- Voeg de ketjap asin toe. En laat de woksaus een paar minuten zachtjes inkoken totdat deze de gewenste dikte heeft.
- Kook de mie nestjes volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat de mie uitlekken in een vergiet.
- Snijd de rode ui in kwartringen.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een ruime (wok)pan. Bak de kipfilet in enkele minuten goudbruin en maak op smaak met peper en eventueel zout.
- Voeg de knoflook en rode ui toe en bak even mee.
- Snijd de gewassen paksoi in repen van ongeveer 2 centimeter breed. Zet de paksoi stelen even apart van het blad aan de kant.
- Maak de sugarsnaps schoon en halveer schuin doormidden.
- Voeg de sugarsnaps en de stelen van de paksoi toe en bak even mee.
- Overspoel de taugé met kokend water. Voeg de taugé samen met het blad van de paksoi toe.
- Roer vervolgens de woksaus en de mie nestjes er goed door heen en laat even meewarmen.
Tips en tricks
- Pinda woksaus is (nog) niet kant-en-klaar te koop in de winkel. Als het je beter uitkomt kan je deze woksaus heel goed van te voren maken en zelfs invriezen.
- Wij hebben in dit gerecht gekozen voor losse knapperige wokgroente, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een zak voorgesneden wokgroente.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 535
- Eiwit: 32 gram
- Koolhydraten: 58 gram
- Vet: 18 gram
- Vezels: 10 gram
Heerlijk
leuk recept ,ik maakte de pindasaus al op deze wijze
Fijn dat ik weet dat ik altijd al gezond bezig was
Wat is alternatief voor kipfilet?
Je zou vegetarische kip, kikkererwten of stukjes tofu kunnen proberen.
Je zou ook nog jackfruit kunnen gebruiken als alternatief (te koop in blik).
Waar kun je sugersnaps mee vervangen?
Andere groente zoals peultjes of paprika zijn goede vervangers.
Hoi, hier even een vraag.
Waarom gebruiken jullie altijd de magere versie van de kokosmelk.
Iedere keer als ik iets gemaakt heb met deze kokosmelk is de smaak van het eten niet lekker meer. Het maakt het eten zo laf.
En door de specifieke smaak ook niet meer op smaak te krijgen.
Kan het door het merk komen. ?
Gr Lydia
We gebruiken de kokosmelk met 6% vet van Bon coco. Wanneer je kokosmelk gebruikt met het hoge vetpercentage dan krijg je ook aanzienlijk meer calorieën binnen, vandaar dat we deze gebruiken. Per merk kan de smaak wel verschillen.
Kan je de kokosmelk ook vervangen?
Je kunt in dit recept ook melk of kookroom gebruiken. Wanneer je melk gebruikt voeg dan niet alles in 1x toe, de woksaus wordt anders misschien te dun.