Diner

Mieschotel met pinda woksaus

Niet mokken, lekker wokken! Van dit wokgerecht met verse knapperige groente en een zelfgemaakte pinda woksaus word je toch blij?!

Wie denkt dat je net zo goed een schep satésaus door je mie nestjes kan roeren, zal bedrogen uitkomen. Deze pinda woksaus geeft namelijk een veel zachtere smaak aan je wokgerecht door de kokosmelk en is daardoor minder overheersend. Voor je het weet heeft iedereen z’n bordje met mie sliertjes leeg gegeten 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 rode peper
  • 50 gr pindakaas met stukjes
  • 150 ml kokosmelk (6% vet)
  • 5 ml ketjap asin
  • 120 gr mie nestjes
  • 1 rode ui
  • 150 gr kipfilet
  • 200 gr paksoi
  • 150 gr sugar snaps
  • 125 gr taugé

Zo maak je het

Bereidingstijd: 50 minuten

  • Hak de knoflook en gember fijn. Zet één teentje knoflook apart.
  • Fruit het andere teentje knoflook en de gember aan.
  • Snijd de rode peper in halve ringetjes en bak even mee.
  • Voeg de pindakaas toe en laat zacht worden. Roer kort door.
  • Voeg de kokosmelk toe en blijf goed doorroeren.
  • Voeg de ketjap asin toe. En laat de woksaus een paar minuten zachtjes inkoken totdat deze de gewenste dikte heeft.
  • Kook de mie nestjes volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat de mie uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de rode ui in kwartringen.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime (wok)pan. Bak de kipfilet in enkele minuten goudbruin en maak op smaak met peper en eventueel zout.
  • Voeg de knoflook en rode ui toe en bak even mee.
  • Snijd de gewassen paksoi in repen van ongeveer 2 centimeter breed. Zet de paksoi stelen even apart van het blad aan de kant.
  • Maak de sugar snaps schoon en halveer schuin doormidden.
  • Voeg de sugar snaps en de stelen van de paksoi toe en bak even mee.
  • Overspoel de taugé met kokend water. Voeg de taugé samen met het blad van de paksoi toe.
  • Roer vervolgens de woksaus en de mie nestjes er goed door heen en laat even meewarmen.

Tips en tricks

  • Pinda woksaus is (nog) niet kant-en-klaar te koop in de winkel. Als het je beter uitkomt kan je deze woksaus heel goed van te voren maken en zelfs invriezen.
  • Wij hebben in dit gerecht gekozen voor losse knapperige wokgroente, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een zak voorgesneden wokgroente.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 535
  • Eiwit: 32 gram
  • Koolhydraten: 58 gram
  • Vet: 18 gram
  • Vezels: 10 gram

Eet smakelijk!

15 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X