Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Kun jij ook wakker gemaakt worden voor een Oosters recept met knapperige groente? Wij hebben dit gerecht compleet gemaakt met stevige omeletrolletjes. Wie daar zijn bed niet voor uit wil komen…
Blancheer de groenten voor de mooiste kleuren. Neem eerst je camera in handen voordat je je mes en vork oppakt!
Dit heb je nodig (twee personen)
- 150 gr runderreepjes
- 5 ml olijfolie
- 130 gr mihoen
- 200 gr wortel
- 100 gr peultjes
- 100 gr prei
- 1 cm gember
- 2 eieren
- 20 ml oestersaus
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten
- Bestrooi de runderreepjes met peper en zout. Doe in een kom, voeg de olijfolie toe en roer goed door. Zet even apart.
- Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking.
- Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook.
- Maak de wortel schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter dik.
- Maak de peultjes schoon en snijd één of twee keer door.
- Maak de prei schoon en snijd in halve ringen van ongeveer een 0,5 centimeter dik.
- Schil de gember en hak zeer fijn. Je kunt de gember ook fijn raspen.
- Voeg de plakjes wortel en de peultjes toe aan de pan met kokend water. Kook ze 3 à 4 minuten. Giet af en spoel koud of dompel onder in ijswater. Laat uitlekken in een vergiet.
- Klop de eieren los met peper en zout en bak er een omelet van. Rol de omelet op en snijd in rolletjes. Zet afgedekt weg of houd warm in de oven op 70 à 80 graden.
- Laat een scheutje olie goed heet worden in een wok. Bak de runderreepjes op hoog vuur in 2 minuten rondom bruin. Bestrooi eventueel met wat extra peper.
- Zet het vuur lager en voeg de plakjes wortel, de peultjes, de prei en fijngehakte gember toe. Bak op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten met de runderreepjes mee.
- Voeg de oestersaus en de mihoen toe en schep om tot alles gelijk- matig verdeeld is. Maak de mihoen verder op smaak met peper en eventueel een extra scheutje oestersaus.
- Schep de mihoen op de borden en verdeel de omeletrolletjes erover.
Tips en tricks
- Haal de runderreepjes een half uur van tevoren uit de koelkast. Ze blijven dan malser tijdens het bakken.
- Extra luxe eten? Vervang de runderreepjes dan door een mooie biefstuk of entrecote. Bak deze in zijn geheel en houd warm in aluminiumfolie. Als de rest van het gerecht klaar is, snijd je het vlees in dunne plakken en serveer je het op de mihoen.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 511
- Eiwit: 32 gram
- Koolhydraten: 61 gram
- Vet: 14 gram
- Vezels: 11 gram
Ziet er ontzettend lekker uit! Morgen ga ik het maken.
Voor hoeveel personen is het recept?
Voor twee personen. Geniet ervan!
Goeie avond, Ik wil aldoor graag beginnen met PG maar wat me tegenhoud zijn de dingen die ik tegen kom in de recepten die ik absoluut niet lust. bv tomaten, paddenstoelen, olijven, aubergine asperge.
Hoi Jolanda, gelukkig hebben we daar een oplossing voor! Je kunt altijd de variatielijst raadplegen en zo gemakkelijk ingrediënten die je niet lust vervangen: https://www.projectgezond.nl/variatielijst/.
hallo er staat als je het wil maken runderreepjes marineren met olijfolie peper en zout en draaitjes?wat bedoelen jullie daarmee?
We bedoelen met wat draaitjes peper uit de pepermolen 🙂
Moet je de runderreepjes niet 3 uur laten sudderen?
Nee, de reepjes hoef je maar een minuut of vier te bakken om ze gaar te hebben. Ideaal dus voor een drukke dag of als je snel je maaltijd op tafel wil hebben.
Hallo. Wat kan ik ipv runderreepjes gebruiken?
Bvd Willy
In welk boek staat dit recept heb drie boeken zie het nergens staan
Dit recept staat inderdaad niet in één van de boeken maar is alleen online beschikbaar.
Vanavond gemaakt , heerlijk ??,
we hebben nog wel sweet chilisaus erbij gevoegd
Wat kun je ipv de oestersaus gebruiken? Of dan maar weglaten?
In plaats van oestersaus kan je ook vissaus of sojasaus gebruiken.