Diner

Mihoen met runderreepjes en peultjes

Kun jij ook wakker gemaakt worden voor een oosters recept met knapperige groente? Wij hebben dit gerecht compleet gemaakt met stevige omeletrolletjes. Wie daar zijn bed niet voor uit wil komen…

Blancheer de groenten voor de mooiste kleuren. Neem eerst je camera in handen voordat je je mes en vork oppakt!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 150 gr runderreepjes
  • 5 ml olijfolie
  • 130 gr mihoen
  • 200 gr wortel
  • 100 gr peultjes
  • 100 gr prei
  • 1 cm gember
  • 2 eieren
  • 20 ml oestersaus

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Marineer de runderreepjes minimaal 15 minuten in 5 milliliter olijfolie met wat draaitjes peper en zout.
  • Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking.
  • Maak de wortel schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Maak de peultjes schoon en snijd één of twee keer door.
  • Maak de prei schoon en snijd in halve ringen van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Schil de gember en hak zeer fijn.
  • Blancheer de wortel en peultjes 3 à 4 minuten.
  • Klop de eieren los met peper en zout en bak een grote omelet. Rol de omelet op en snijd in rolletjes. Zet afgedekt weg.
  • Verhit een klein scheutje olie in een wok. Bak de runderreepjes in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin.
  • Zet het vuur lager en voeg de prei, wortel, peultjes en gember toe. Bak op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten met de runderreepjes mee.
  • Blus af met de oestersaus. Roer even door.
  • Voeg de mihoen toe en roer alles goed door elkaar tot één geheel. Maak het gerecht op smaak met peper en eventueel extra oestersaus.
  • Schep de mihoen met runderreepjes op de borden en verdeel de omeletrolletjes erover. Bestrooi indien gewenst met een klein beetje zout. 

Tips en tricks

  • Haal de runderreepjes een half uur tot een uur van tevoren uit de koelkast. Je kunt ze dan eventueel meteen in de olie zetten en laten marineren.
  • Het doel van het blancheren van de wortel en peultjes is kleurbehoud. Denk er dus aan dat je de groenten na het (kort) koken meteen afspoelt met koud water of onderdompelt in ijswater. In dit gerecht vinden wij het extra gewenst als de gekozen groenten haar kleur behouden. Uiteraard zorg je er met het blancheren ook voor dat je groenten gaar of beetgaar wordt.
  • Als het je qua keukenmanagement lukt om de omelet later te bakken dan in de beschrijving van dit recept is dat aan te bevelen. Je kunt de omeletrolletjes eventueel ook warm houden in de oven (op 80 graden). Een Sous Chef inschakelen behoort ook tot de mogelijkheden 😉

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 532
  • Eiwit: 31,5 gram
  • Koolhydraten: 60,6 gram
  • Vet: 16,4 gram
  • Vezels: 10,8 gram

Eet smakelijk!

12 reacties

Laat een reactie achter