Diner

Mihoen met runderreepjes en peultjes

Kun jij ook wakker gemaakt worden voor een Oosters recept met knapperige groente? Wij hebben dit gerecht compleet gemaakt met stevige omeletrolletjes. Wie daar zijn bed niet voor uit wil komen…

Blancheer de groenten voor de mooiste kleuren. Neem eerst je camera in handen voordat je je mes en vork oppakt!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 150 gr runderreepjes
  • 5 ml olijfolie
  • 130 gr mihoen
  • 200 gr wortel
  • 100 gr peultjes
  • 100 gr prei
  • 1 cm gember
  • 2 eieren
  • 20 ml oestersaus

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Bestrooi de runderreepjes met peper en zout. Doe in een kom, voeg de olijfolie toe en roer goed door. Zet even apart.
  • Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking.
  • Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook.
  • Maak de wortel schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter dik.
  • Maak de peultjes schoon en snijd één of twee keer door.
  • Maak de prei schoon en snijd in halve ringen van ongeveer een 0,5 centimeter dik.
  • Schil de gember en hak zeer fijn. Je kunt de gember ook fijn raspen.
  • Voeg de plakjes wortel en de peultjes toe aan de pan met kokend water. Kook ze 3 à 4 minuten. Giet af en spoel koud of dompel onder in ijswater. Laat uitlekken in een vergiet.
  • Klop de eieren los met peper en zout en bak er een omelet van. Rol de omelet op en snijd in rolletjes. Zet afgedekt weg of houd warm in de oven op 70 à 80 graden.
  • Laat een scheutje olie goed heet worden in een wok. Bak de runderreepjes op hoog vuur in 2 minuten rondom bruin. Bestrooi eventueel met wat extra peper.
  • Zet het vuur lager en voeg de plakjes wortel, de peultjes, de prei en fijngehakte gember toe. Bak op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten met de runderreepjes mee.
  • Voeg de oestersaus en de mihoen toe en schep om tot alles gelijk- matig verdeeld is. Maak de mihoen verder op smaak met peper en eventueel een extra scheutje oestersaus.
  • Schep de mihoen op de borden en verdeel de omeletrolletjes erover.

Tips en tricks

  • Haal de runderreepjes een half uur van tevoren uit de koelkast. Ze blijven dan malser tijdens het bakken.
  • Extra luxe eten? Vervang de runderreepjes dan door een mooie biefstuk of entrecote. Bak deze in zijn geheel en houd warm in aluminiumfolie. Als de rest van het gerecht klaar is, snijd je het vlees in dunne plakken en serveer je het op de mihoen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 511
  • Eiwit: 32 gram
  • Koolhydraten: 61 gram
  • Vet: 14 gram
  • Vezels: 11 gram

Eet smakelijk!

12 reacties

Laat een reactie achter