Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
We moeten eerlijk bekennen dat we er pas achter kwamen hoe lekker een mihoenschotel kan zijn toen we dit recept maakten. Zoals je kunt zien heb je er wel redelijk wat ingrediënten voor nodig, maar daar krijg je ook echt wat voor terug. Een heerlijk gevulde mihoenschotel bomvol lekkere smaken.
Dit heb je nodig (twee personen)
- 130 gr mihoen
- 100 gr doperwten (diepvries)
- 200 gr kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 200 gr prei
- 1 rode paprika
- 100 gr champignons
- 5 gr trassi (garnalenpasta)
- 1 theelepel sambal oelek
- 0,5 theelepel korianderpoeder
- 0,5 theelepel kurkuma
- 2 theelepels nasi-bamikruiden (recept)
- 10 ml ketjap manis
- 80 gr zilveruitjes
- 10 gr gebakken uitjes
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten
- Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken in een vergiet.
- Kook de doperwten in ongeveer 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
- Snijd de kipfilet in blokjes en hak de knoflook fijn.
- Snijd de prei in de lengte doormidden, was hem en snijd in halve ringen.
- Snijd de paprika in stukjes en de champignons in plakjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de kipfilet op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur wat lager en voeg de trassi, sambal, korianderpoeder, kurkuma en nasi-bamikruiden toe. Bak dit ongeveer één minuut mee.
- Voeg de prei, paprika en champignons toe en laat dit meebakken tot alles net gaar is.
- Voeg de knoflook, doperwten, mihoen en ketjap toe en laat alles al roerend nog één keer goed heet worden.
- Serveer de mihoen met zilveruitjes en gebakken uitjes.
Tips en tricks
- Heb je wat minder tijd? Dan kun je alle losse groente ook vervangen voor een zak (400 tot 500 gr) Chinese of Oosterse roerbakgroente.
- Tofu is ook een prima optie in dit gerecht in plaats van kip.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 520
- Eiwit: 35 gram
- Koolhydraten: 79 gram
- Vet: 5 gram
- Vezels: 10 gram
Klopt het dat er geen mihoen, maar mie wordt gebruikt? De slierten lijken veel dikker dan die van mihoen
Je kunt in dit recept zowel mie als mihoen gebruiken. Net wat je zelf het lekkerst vindt 🙂
130 gram mihoen is dat dan bereid of onbereid? gr. hans
Alle hoeveelheden op het menu zijn ongekookt.
Kan ik ook wat anders gebruiken ipv de trassi? Heb Nl n schaal en schelpdier allergie.
In dat geval kun je de trassi het beste weglaten. Er is niet een goede vervanger voor.
Deze is heerlijk! Had alleen traditie sambal kunnen vinden. Gelukkig proefde ik die even voor, en heb ik weg gelaten, was mij te pittig. Met de sambal oelek precies goed. Ik heb de echte mihoen genomen, dus de fijne.
Heerlijk! Alleen wij houden niet van heel pittig dus ik gebruik sambal manis. Ook de koriander skip ik want dat vinden wij niet lekker.
Kun je dit een dag van tevoren maken?
Ja hoor, dat kan.