Kerstrecepten Recepten

Miniquiches met ontbijtspek en bosui

MiniQuichesOntbijtspekBosui

Deze miniquiches zijn echt heerlijk. Leuk om te serveren wanneer je gasten verwacht, of als lekker hapje voor bijvoorbeeld de (kerst)brunch, lunch of ’s avonds bij de borrel. Als je er één op hebt wil je sowieso meer!

Dit heb je nodig (twaalf stuks)

  • 3 plakken bladerdeeg
  • 50 gr ontbijtspek (dunne plakken)
  • 30 gr bosui
  • 1 ei
  • 30 ml melk
  • 30 gr geraspte (oude) kaas
  • extra nodig: bakblik voor muffins

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de plakken bladerdeeg in vieren en doe in elke muffinvorm een vierkante plak met de puntjes omhoog.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes en de bosui in dunne ringen. Gebruik alleen het onderste (lichte) deel van de bosui.
  • Meng het ontbijtspek en de bosui door elkaar en verdeel het over de twaalf vormpjes.
  • Neem een schaaltje, klop daarin het ei los en voeg vervolgens de melk, geraspte kaas en wat peper en zout toe.
  • Verdeel dit mengsel over de twaalf vormpjes. Ze zitten niet heel vol, maar dat is de bedoeling.
  • Bak de miniquiches in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.

Tips en tricks

  • Je kunt deze hapjes koud eten of ze later nog eens opwarmen in de oven. Het is dus geen probleem om ze van tevoren klaar te maken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 68
  • Eiwit: 2,4 gram
  • Koolhydraten: 4,6 gram
  • Vet: 4,4 gram
  • Vezels: 0,1 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter