Diner Kerstrecepten Lunch Tussendoortjes & snacks

Miniquiches met ontbijtspek en bosui

Deze miniquiches zijn echt heerlijk. Leuk om te serveren wanneer je gasten verwacht, of als lekker hapje voor bijvoorbeeld de (kerst)brunch, lunch of ’s avonds bij de borrel. Als je er één op hebt wil je sowieso meer!

Dit heb je nodig (twaalf stuks)

  • 3 plakken bladerdeeg
  • 50 gr ontbijtspek (dunne plakken)
  • 30 gr bosui
  • 1 ei
  • 30 ml melk
  • 30 gr geraspte (oude) kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de plakken bladerdeeg in vieren en vul twaalf muffinvormpjes met een vierkanten plakje bladerdeeg. Zet de puntjes tegen de zijkanten omhoog.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes en de bosui in dunne ringen. Gebruik alleen het onderste (lichte) deel van de bosui.
  • Meng het ontbijtspek en de bosui door elkaar en verdeel het over de twaalf vormpjes.
  • Neem een schaaltje, klop daarin het ei los en voeg vervolgens de melk, geraspte kaas en wat peper en zout toe.
  • Verdeel dit mengsel over de twaalf vormpjes. Ze zitten niet heel vol, maar dat is de bedoeling.
  • Bak de miniquiches in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.

Tips en tricks

  • Een bakblik met muffinvormpjes werkt handig voor dit recept.
  • Je kunt deze hapjes koud eten of ze later nog eens opwarmen in de oven. Het is dus geen probleem om ze van tevoren klaar te maken.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 68
  • Eiwit: 2 gram
  • Koolhydraten: 5 gram
  • Vet: 4 gram
  • Vezels: 0 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

  • Hoi hoi,

    Deze zijn erg lekker! Ik had wel te weinig eimengsel met een M ei om alle vormpjes te voorzien. Daarnaast heb ik een vraag over de voedingswaarden. Die staan er per persoon maar is in vergelijking met 1 miniquiche?

Laat een reactie achter