Kerstrecepten Lunch Tussendoortjes & snacks

Miniquiches met vijg en geitenkaas

Miniquiches met vijg en geitenkaas

Miniquiches zijn niet voor niets geliefd. Ze zijn simpel en snel te maken en zijn erg lekker. We hadden al varianten met vlees en vis. En nu hebben we voor jullie een vegetarische variant gemaakt. Je hoeft niet bang te zijn dat de geitenkaas overheerst. De vijgen geven namelijk een zoete smaak aan dit hapje.

Serveer jij ze op het volgende feestje?

Dit heb je nodig (twaalf stuks)

  • 3 plakken bladerdeeg
  • 50 gr gedroogde vijgen
  • 60 gr zachte geitenkaas
  • 3 gr tijm
  • 1 ei
  • 30 ml melk

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een muffinvorm in met een beetje olijfolie.
  • Snijd de plakken deeg in vieren en vul twaalf muffinvormpjes met een vierkant plakje deeg. Zet de puntjes tegen de zijkanten omhoog.
  • Snijd de vijgen in kleine stukjes en verdeel over de vormpjes.
  • Hak de tijm fijn.
  • Neem een schaaltje, klop daarin het ei los en voeg vervolgens de melk, tijm en wat peper en zout toe.
  • Verdeel dit mengsel over de twaalf vormpjes. Ze zitten niet heel vol, maar dat is de bedoeling.
  • Verkruimel de geitenkaas over de vormpjes
  • Bak de miniquiches in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar.

Tips en tricks

  • Houd de miniquiches tijdens het bakken goed in de gaten, zodat ze niet te bruin worden in de laatste paar minuten.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 68
  • Eiwit: 2 gram
  • Koolhydraten: 7 gram
  • Vet: 4 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

7 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X